Home » Groenlo » Schanskorven vlechten voor Slag om Grolle

Schanskorven vlechten voor Slag om Grolle

825

GROENLO – Op zaterdag 5 maart worden er op het ‘schootsveld’ in Groenlo nieuwe schanskorven gevlochten voor de aankomende Slag om Grolle.

De huidige schanskorven op de batterij op het schootsveld staan er troosteloos bij. Deze zijn enkele jaren geleden gevlochten en zijn aan vervanging toe.

Dat gaat zaterdag 5 maart gebeuren. De nieuwe korven zijn nodig om de Slag om Grolle, die van 21 tot en met 23 oktober opnieuw gestalte moet krijgen, weer te laten herleven.

De korven, die met wilgentenen in elkaar gevlochten worden, zijn eigenlijk grote manden zonder bodem die met zand gevuld worden zodat ze een een goede bescherming vormen  voor de kanonniers.

Om van voldoende wilgentenen verzekerd te zijn heeft de organisatie van de Slag enkele jaren geleden wilgen geplant op een perceel naast het schootsveld, waarvan nu de takken geoogst kunnen worden. Die zijn erg soepel en door hun buigzaamheid erg geschikt om in de korven verwerkt te worden.

Voor het knippen van de takken en het vlechten en het herplanten kan de stichting nog wel enkele vrijwilligers gebruiken. Wie wil meehelpen kan een mail sturen naar info@slagomgrolle.nl