Home » Groenlo » Sociëteit Grolse Wanten ontvouwt haar plannen

Sociëteit Grolse Wanten ontvouwt haar plannen

537

GROENLO – Eind 2005 is de Sociëteit Grolse Wanten opgericht om te voorkomen dat de Grolse wanten en mutsen museum stukken worden. Met het bekend worden van dit initiatief van de negen Grolse heren stortte zich de media op dit opmerkelijke initiatief. Zelfs de landelijke pers toonde belangstelling. Een inderhaast opgezette website werd overspoeld met vragen uit het hele land over de Grolse wanten en vooral veel vragen over het patroon kwamen binnen.

In de loop van 2006 werd zelfs nog met dit initiatief € 2.000,- binnengehaald met het Rabo coöperatiefonds. Met dit geld kunnen de plannen verder uitgewerkt worden. Nu ruim een jaar na de oprichting van de Sociëteit Grolse Wanten is het moment aangebroken om de plannen uit de doeken te doen.

Boekje
Inmiddels is het basispatroon patroon van de Grolse want boven water en samen met tal van andere gegevens wordt er nu hard gewerkt om hier een soort van promotie boekje/brochure van te maken. Op dit moment zijn er een aantal dames, die breien voor de Sociëteit Grolse Wanten, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden. Daarom zal waarschijnlijk eind mei/medio juni van dit jaar een informatiemiddag/workshop worden gehouden voor bestaande breisters en toekomstige breisters. Op deze middag kan dus veel informatie worden verkregen over de Grolse want en muts en aanverwante artikelen. Als de datum bekend is houden we u natuurlijk op de hoogte van deze bijzondere middag. Maar als u belangstelling hebt kunt u zich nu al aanmelden bij één van de leden van de Sociëteit Grolse Wanten.

Website
De website www.grolsewanten.nl wordt op dit moment verder geprofessionaliseerd. Zo zal nu ook de ‘winkel’ gaan werken en kunnen er bestellingen worden gedaan via deze website. Ook is er inmiddels een eregalerij gekomen die is onderverdeeld in; bekende Nederlanders, regionale bekendheden en de heren van de Sociëteit getooid met Grolse muts en wanten. Zo mocht Herman Finkers onlangs op de jubileumreceptie van de CV de Knunnekes een paar wanten en dito muts in ontvangst nemen. Zijn foto zal op de website geplaatst worden.

In eerste instantie is het de bedoeling dat er uitsluitend mutsen en wanten worden gebreid. Zijn deze op voorraad gebracht, dan kunnen ook nog andere zaken aan het assortiment toegevoegd worden.

Plannen
Ook is het de bedoeling om voor het eerst de Grolse wanten en mutsen te gaan verkopen op de Groenlose kerstmarkt. De Sociëteit Grolse Wanten zal dan aanwezig zijn met een kraam.

Verder zal er voor het eerst in november 2008 nog iets bijzonders worden georganiseerd namelijk een Grolse Wanten viswedstrijd. Deze wedstrijd zal georganiseerd worden in samenwerking met de Groenlose Hengelsportvereniging. Op dit moment worden de plannen voor deze viswedstrijd inhoudelijk verder uitgewerkt.

Kortom de de Sociëteit Grolse Wanten timmert nadrukkelijk aan de weg om te proberen de Grolse wanten te behoeden voor de ondergang.