16 april 2024
Home » Stadsmuseum ook toegankelijk met Museumkaart

Stadsmuseum ook toegankelijk met Museumkaart

329

GROENLO – Het Stadsmuseum is vanaf maandag 1 juli 2019 ook toegankelijk voor museumkaarthouders. “We zijn hier heel erg blij mee. Bezoekers met een kaart kunnen ons museum gratis bezoeken”, vertellen de heren Jeroen Tank en Frans Denie van het Stadsmuseum.

Het stadsmuseum aan de Mattelierstraat vertelt de geschiedenis van Groenlo tijdens de tachtigjarige oorlog. Deze oorlog heeft een grote invloed gehad op de Achterhoekse vestingstad Grol (zoals Groenlo toendertijd werd genoemd). Grol is meerdere belegerd geweest en daarmee veranderde ook de vestingwerken.

In het museum is onder andere een grote maquette waarop de vestingwerken rond Grol eind 1627 te zien zijn. Tevens zijn er bodemvondsten te zien die zijn gevonden tijdens opgravingen. Dan moet denken aan aardewerk, munten, munitie, kanonskogels en wapens uit de tachtigjarige oorlog.

Wanneer men nog geen museumkaart heeft dan is deze aan te vragen bij de balie van het Stadsmuseum. De kaart biedt een jaar lang makkelijk toegang tot wel meer dan 400 musea in Nederland.

Kijk voor meer informatie op: stadsmuseumgroenlo.nl/