Home » Groenlo » Stadsmuseum zoekt vrijwilligers

Stadsmuseum zoekt vrijwilligers

275

GROENLO – Woensdag 19 november kwamen de vrijwilligers van de twee musea in Groenlo bij elkaar op de eerste vrijwilligersavond. Vrijwilligers van de stadsboerderij en Stadsmuseum konden op deze avond kennis met elkaar maken en ideeën uitwisselen. Dit onder het onder het genot van een hapje en een drankje.

Jeroen Tank, voorzitter van de Stichting Stadsmuseum en ook van de stichting Stadsboerderij heette de dertig aanwezigen welkom in het stadsmuseum. “Noem deze avond maar een beetje ‘gluren bij de buren’”, vertelt Jeroen Tank. Ook gaf hij aan dat het stadsmuseum mensen zoekt. “Wij zoeken vrijwilligers die de balie kunnen bemannen. Daarbij kun je ook denken aan mensen met een beperking. Wij zijn goed toegankelijk voor mensen met een beperking en hebben een invalidentoilet. Wel moeten mensen aan de balie zelfstandig kunnen werken”, aldus Tank. Mocht er interesse zijn of meer behoefte aan informatie dan kan contact worden opgenomen met Arie Bragt 0544-463577 of Frans Denie 0544-462263.

“Lange tijd is de plaatselijke VVV gevestigd geweest in dit gebouw. De mensen van de VVV verzorgden ook de balie/entree werkzaamheden van de het stadsmuseum, en dan met name overdag. Nu is de VVV gevestigd in het Stadshuis in Groenlo en valt daarmee de baliefunctie overdag een beetje weg. Wij willen natuurlijk ook graag overdag open zijn en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers”, aldus Tank. “Wij hopen dat in de toekomst ook de vrijwilligers van de stoomhoutzagerij op de vrijwilligers van de Grolse musea aanwezig zijn. Zo staan wij sterk en kunnen we veel leren van elkaar”, vervolgde hij.

De collectie van het stadsmuseum laat onder andere Groenlo in de periode van de tachtigjarige oorlog zien.