Bron/auteur: Dito
Foto: PR

Succesvolle editie DITO Theaterweek

De onderwereld van de Kleine Zeemeermin is heerlijk verkoelend!
GROENLO – Dit jaar stond de Ditotheaterweek in het teken van De Kleine Zeemeermin! Op de dag dat er in heel Nederland een hitterecord werd gebroken, brachten de kinderen van de musical de Kleine Zeemeermin iedereen naar het verkoelende onderwaterleven.

Bijna 100 kinderen van 7 tot 12 jaar hebben de eerste week van de zomervakantie gewerkt aan de theatervoorstelling De Kleine Zeemeermin. De musical is een voorstelling van Studio 100 gebaseerd op het sprookje De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. De kinderen hebben de afgelopen week hard gewerkt, en in drie ochtenden van drie uur hebben ze de gehele musical opgezet. De vierde dag staat in het teken van de musical.

Klik voor meer informatie

Het decor ontwerpen, bouwen en schilderen ze zelf. Daarna wordt ook alles zelf opgezet door de kinderen. De kleding en alle attributen worden ook gemaakt door de kinderen. De zaal zag er geweldig kleurrijk uit, je had het idee alsof je in een echte onderwaterwereld leeft. Er hingen overal kwallen in de lucht en de vissen zwommen door de lucht.

Kinderen die even wilde uitrazen of een sportieve activiteit wilde doen konden mee met Humankind. Deze organisatie verzorgt al sinds een aantal jaar de buitenspeelactiviteiten voor ons. Zonder vrijwilligers is er geen theaterweek en wederom hebben er zit jaar weer veel vrijwilligers geholpen om de kinderen te ondersteunen.

Eind goed al goed, na een uur zang, dans en theater, liep de musical goed af en leefde iedereen nog lang en gelukkig. Op de heetste dag van het jaar (40 graden) hebben deze kinderen zich maar mooi bewezen. Wat een creatief talent woont er in Groenlo en omstreken, samen hebben ze het weer voor elkaar gebokst en hebben ze een supermooie, vrolijke musical neergezet.