16 april 2024
Home » Groenlo » Sv Grol wint met 12-2

BARCHEM/GROENLO – Het zag er in de eerste helft en het begin van de tweede helft niet naar uit, maar met 11 doelpunten in 30 minuten zette Grol een monsterscore neer: 2 – 12 tegen hekkesluiter in de 4e klasse C SVBV uit Barchem.

Grol kwam zelfs twee keer op achterstand. In de 4e minuut gingen Tim Leusink en Wessel Arink op een terugspeelbal van Mathijs Warnar in de fout, waardoor Barchem eenvoudig kon binnenschuiven: 1 – 0. De rest van de eerste helft was het balbezit voor Grol, maar dit leverde slechts enkele kansen op. De grootste was voor Luc Berentsen die vlak voor de doellijn een niet te missen bal toch nog over het doel wist te krijgen. Na een half uur maakte Grol gelijk. Een vrije trap van Quint Kristen werd door Jordy Oonk van dichtbij ingekopt: 1 – 1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust zag alles er anders uit. Sander Hoopman bracht met Mart Zieverink een extra spits in. Ging het in de eerste helft moeizaam, in de tweede helft leek alles te lukken Alhoewel, men kwam eerst nog op achterstand. De snelle linksbuiten van Barchem omzeilde de verdediging en joeg de bal in de touwen: 2 – 1. Mart Zieverink scoorde met een snoeiharde rebound de gelijkmaker: 2 – 2. Na de 2 – 3 van de voet van Jordy en nadat Michel Kamphuis in het veld was gekomen op de linksbuitenpositie ging de trein pas echt lopen. In slechts 18 minuten liep Grol uit naar maar liefst 2 – 12. Barchem werd knockout gespeeld.

De doelpunten vielen als volgt:
2 – 4: simpele binnentikker van Jordy Oonk bij de 2e paal na aangeven van Wouter Rexwinkel;
2 – 5: Wouter wordt weggestuurd en gaat alleen op de keeper af en schuift bal beheerst langs keeper;
2 – 6: voorzet Michel Kamphuis van links en Luc Berentsen kopt tegendraads in de kruising;
2 – 7: Michel Kamphuis schiet ala Arjan Robben vanaf 20 meter bekeken in de linker kruising;
2 – 8: voorzet Bjorn te Braake wordt door Mart Zieverink bij 2e paal binnengetikt;
2 – 9: Jordy schermt bal af en schiet vanuit de draai binnen;
2 – 10: Jordy schiet tegen de lat en Wouter schiet de rebound binnen;
2 – 11: Mart Zieverink kopt binnen na voorzet van Quint Kristen;
2 – 12: Michel wordt weggestuurd en gaat alleen op de keeper af. Hij legt breed op de meegekomen Jordy die eenvoudig binnentikt.

Hiermee was de deklassering compleet. Grol bereikt hiermee eenvoudig de volgende bekerronde. Zondag speelt Grol weer competitie. Uit tegen koploper DCS in Zevenaar. Aanvang: 14.30 uur.

Doelpunten Grol: Jordy Oonk (5x), Mart Zieverink (3x), Wouter Rexwinkel (2x), Luc Berentsen (1x), Michel Kamphuis (1x)

Geel: Luc Berentsen.

Basisopstelling Grol: Wessel Arink, Teun Pasman, Tim Leusink, Bjorn te Braake, Roel Bruins, Luc Berentsen, Done Emaus, Quint Kristen, Mathijs Warnar, Jordy Oonk en Wouter Rexwinkel.
Wissels 2e helft: Ramon Landeweers voor Teun Pasman, Mart Zieverink voor Tim Leusink en Michel Kamphuis voor Mathijs Warnar.