Home » Groenlo » Toch gezellig op natte Kerstmarkt

Toch gezellig op natte Kerstmarkt

640

GROENLO – Terwijl de Kerstman met paard en wagen door de Grolse veste reed viel de regen gestaag uit de lucht. Ondanks de regen was het zaterdag toch druk in het gezellig aangeklede centrum van Groenlo. De kerstmarkt was aangekleed met diverse, versierde kerstbomen en op de Markt konden bezoekers een levende kerststal bekijken. Ook de traditionele oliebollen en warme Gluhwein waren aanwezig.

In het centrum trokken midwinterhoornblazers rond en een orgelman, die bekend is van het Dickensfestijn in Deventer, speelde kerstmuziek. De Sociëteit Grolse Wanten stond met een kraam op de Markt. Hier werden Grolse wanten, sjaals, mutsen en andere Grolse-wanten-producten verkocht. Tijdens de kerstmarkt kon ook informatie worden verkregen over het breien van dit oer Grolse product. Tevens konden nieuwe breisters zich aanmelden en uiteraard was er breigaren en breinaalden te koop, evenals het patronenboekje. De Sociëteit laat weten dat wie er nog problemen of vragen heeft betreffende het breinen van de wanten terecht kan op de website www.grolsewanten.nl. Tevens kan het patronenboekje via de webwinkel worden besteld.

In de loop van de avond begon de regen door te zetten. Samen met windvlagen was dit voldoende reden voor sommige marktkooplui om hun kramen al om acht uur af te breken.Veel bezoekers namen van de gelegenheid gebruik de gisteren heropende Oude Callixtuskerk op de markt te bezoeken.