20 mei 2024
Home » Toren Calixtusbasiliek in oranjelicht gezet

Toren Calixtusbasiliek in oranjelicht gezet

355

GROENLO – Burgemeester Annette Bronsvoort heeft maandagavond de toren van de Calixtusbasiliek in het oranje gezet. Dit omdat de gemeente Oost Gelre, voor het eerst, mee doet aan de internationale campagne Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen, hebben de Verenigde Naties 25 november benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt af op deze dag en eindigt op 10 december. Meer dan 100 landen doen mee. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN-organisatie voor vrouwenrechten.

“Er is de laatste vier dagen hard gewerkt door de vrijwilligers van de Basiliek om de toren in oranje te zetten”, vertelde de Burgemeester van de gemeente Oost Gelre en bedankt hun voor het verrichte werk. Daarna drukte ze op een rode knop, die stond op een tafel aan de voet van de Basiliek, en dit zorgde ervoor dat er vier lampen werden ontstoken die de toren oranje uitlicht.

De toren zal 16 dagen worden uitgelicht.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!