Home » Van krimp is niets te merken bij Scouting Groenlo!

Van krimp is niets te merken bij Scouting Groenlo!

311

GROENLO – Je hoort het niet zo vaak meer, een overvolle wachtlijst van een jeugdvereniging uit de Achterhoek. Scouting Groenlo heeft er mee te maken en vond een oplossing in de start van twee nieuwe speltakken voor jongens en meiden van 7 en 8 jaar. Op 6 oktober is de eerste opkomst voor beide groepen, die Welpen Jong en Kabouters Jong zullen worden genoemd. Van krimp is niets te merken bij Scouting Groenlo!

Forse wachtlijst
Scouting Groenlo groeit en niet zo’n beetje ook: “We bemerkten sinds een aantal jaar een gestage groei van onze vereniging. We hebben altijd wel een wachtlijst gehad, maar daar stonden nooit zoveel kinderen op. In het voorjaar telden er meer dan 50 kinderen die graag lid wilden worden,” aldus Mike Ruikers, voorzitter van Scouting Groenlo. Natuurlijk is het prachtig dat zoveel kinderen graag bij de club willen, maar het is ook vervelend te moeten zeggen dat ze op een wachtlijst komen. Vooral ook omdat er eigenlijk weinig beweging in die lijst zat: “eigenlijk kon je alleen nog maar heel jong instromen. Doordat er bijna niemand stopte als lid, slibde de hele vereniging dicht.”

Twee nieuwe speltakken

“We hebben op een gegeven moment de koppen bij elkaar gestoken met het idee om een nieuwe groep te starten. Toen we gingen rekenen, bleken we twee nieuwe groepen nodig te hebben, een jongens- èn een meisjesgroep, om de problemen ook in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. Dat was best even schrikken.” Nieuwe groepen kun je alleen starten als je voldoende en goede vrijwilligers hebt. Een aantal (oud)-scouts is naar voren gestapt en gaat zich vanaf oktober wekelijks inzetten voor een avontuurlijk programma zoals iedereen dat van scouting Groenlo gewend is. “En nu we daarin geslaagd zijn, zijn we vooral ook heel erg trots,” zegt Mike.

Unieke gebeurtenis
In één klap heeft de vereniging er vanaf zaterdagmiddag 6 oktober, want dan starten die nieuwe groepen, ongeveer 35 leden bij. De vereniging is dan met meer dan 300 leden groter dan ooit in haar 79-jarig bestaan. Dat is reden voor een feestje natuurlijk. “Naast het officiële startsein hoort natuurlijk taart bij deze unieke gebeurtenis. Daarna gaan we weer over tot de orde van de dag: uitdagende activiteiten organiseren in de buitenlucht voor de jeugd.”

Nog plek voor meisjes
De nieuwe jongensgroep zit vol. Bij de meisjes in de leeftijd van 7 en 8 jaar, Kabouters Jong, zijn nog een paar plekken vrij. Zie voor meer informatie www.scoutinggroenlo.nl.