Home » Veel belangstelling voor Lezingen 80 jaar Oorlog

Veel belangstelling voor Lezingen 80 jaar Oorlog

304

GROENLO – Vele belangstellenden hadden zich in de Mattelier verzameld voor de lezingen van het Rijksmuseum en de NTR in het kader van ’80 jaar oorlog in het land’ op zaterdagmiddag 20 oktober, precies een jaar voor de 7e editie van De Slag om Grolle. Stephanie Archangel, conservator vertelde over de expositie ‘80 jaar oorlog’ die momenteel in het Rijksmuseum te zien is. Uit de 200 onderdelen tellende tentoonstelling had zij een selectie gemaakt van stukken die van toepassing zijn op Grolle. Dat was niet zo moeilijk want in de tweede helft van de 80 jarige oorlog, in de 17e eeuw zijn alle hoofdpersonen wel in Grolle geweest of hebben en band met het Achterhoekse stadje. De expositie in het Rijksmuseum is nog te zien tot en met zondag 20 januari 2019.

Vervolgens nam Suzanne Hendriks van de NTR het woord en vertelde over de documentaire serie ’80 jaar oorlog’ met op vrijdag 2 november de aflevering ‘Boerenverdriet’ die grotendeels over Grolle gaat. Hendriks was vorig jaar tijdens de Slag om Grolle 2017 het hele weekend in Groenlo. “Dat was prijsschieten voor ons, met zoveel mooie deelnemers. Er gebeurde zoveel in de stad’, aldus Hendriks.

De lezing in de Mattelier was een onderdeel van de informatiebeurs. Hier konden belangstellenden zich voor laten lichten over de aankomende Slag (18,19 en 20 oktober 2019). Tevens kon er geproefd worden welk eten er in de 17de eeuw zoal werd verwaardigd, was er informatie over kinderspelen en andere bezigheden voor overdag en diverse handelaren verkochten er boeken, kleding, accessoires en attributen. De Slag om Grolle organiseert in aanloop naar de volgende Slag nog twee informatiebeurzen op zaterdag 30 maart en zaterdag 31 augustus.

Voor algemene informatie over de Slag om Grolle info@slagomgrolle.nl.
Voor informatie over deelname in de binnenstad bij de Slag om Grolle: binnenstad@slagomgrolle.nl.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen