Home » Groenlo » Veld Koeltechniek breidt haar industriële koeloplossingen uit met overname van LTI

Veld Koeltechniek breidt haar industriële koeloplossingen uit met overname van LTI

1844

GROENLO –  Veld Koeltechniek uit Groenlo, specialist in koudetechniek voor diverse eindmarkten, heeft dinsdag 20 juni LTI uit Lopik overgenomen. Door deze transactie groeit het bedrijf naar 320 medewerkers.

LTI is een gerenommeerde speler in koeltechnische installaties en services, die zich primair richten op bedrijven in de voedselverwerkende industrie. De activiteiten van LTI sluiten goed aan bij de business unit Industrie van Veld Koeltechniek. LTI, gevestigd in Lopik, heeft ongeveer 50 medewerkers in dienst.

Met de overname van LTI kan Veld Koeltechniek haar positie in de industriële koudetechniek verder versterken. “De vraag naar effectieve en duurzame industriële koeltechnische oplossingen neemt sterk toe. De expertise van LTI zal ons in staat stellen deze groeiende vraag adequaat te beantwoorden”, aldus Michel Berends, algemeen directeur van Veld Koeltechniek.

Aandeelhouders van LTI, Wim Littel en Joost van Moolenbroek, blijven nauw betrokken bij de onderneming en zien in Veld Koeltechniek een sterke partner voor verdere innovatie en duurzaamheid. De overname zal geen significante veranderingen voor het personeel van LTI met zich meebrengen. Het bedrijf blijft actief vanuit de huidige locatie in Lopik.

Sinds november 2022, toen Veld Koeltechniek overgenomen werd door de directie en investeerder 365 Capital, heeft het bedrijf een nieuwe strategie uitgezet gericht op duurzaamheid, innovatie en preventief onderhoud. Daarnaast is het bedrijf actief op zoek naar geschikte overnamekandidaten in Nederland en Duitsland om de groei verder te versnellen.