Vervanging beschoeiing gestart

GROENLO – Maandag is er een start gemaakt met de renovatie van de damwanden langs de gracht in Groenlo. Vanuit een drijvend ponton wordt een nieuwe beschoeiing aangebracht over een lengte van 270 meter. Hardhouten planken gaan 3 tot 4 meter te grond in. Het karwei neemt twee maanden werk in beslag.

Het is het begin van een groot renovatieplan dat behalve de kanten van de Grolse gracht weer mooi en strak maken ook gaat bijdragen aan het voorkomen van het blauwalgprobleem. Voor de renovatie heeft de gemeente Oost Gelre 700.000 euro uitgetrokken. Aan de binnenzijde krijgt de gracht de beschoeiing terug. Dit omvat het grachtkantdeel vanaf de Wilhelminabank bij de Kanonswal tot aan het appartementencomplex Raveleyn. Aan de buitenzijde krijgen de kanten een natuurlijke afloop. Er worden oeverplanten geplant. Dit deel van de renovatie wordt na de Slag om Grolle in oktober voortgezet.

Vanaf een ponton
Aannemersbedrijf Rouwmaat is vandaag (lees maandag) begonnen bij de Halve Maan. Daar worden struiken gesnoeid om met een klein kraantje de grachtkant te kunnen bereiken. “Achter de wanden graven we een kleine sleuf zodat we de oude planken kunnen verwijderen en vervangen door nieuwe”, legt Kevin Klein Tank van het aannemersbedrijf uit. Dit gebeurt vanaf het water. Bij de invalide visplaats is een drijvend ponton geplaatst. “Hierop komt een grotere kraan te staan die de planken een voor een in de grond trilt.” Het is volgens Klein Tank een bewerkelijk karwei dat tot 1 oktober gaat duren.

De visplaats is al geruime tijd gesloten. Het is afgesloten met een hek en prikkeldraad. Uit veiligheidsoverweging was dat nodig: de kanten zakten weg. “Het wordt weer mooi strak.’ De visplaats krijgt een nieuwe plaats in de Kloostertuin.Bron: Streekgids.nl
Foto: Marcel Houwer


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.