Vrijwilligerswerk in de Mattelier, iets voor jou?

In diverse functies worden vrijwilligers gevraagd (gastheer, gastvrouw, techniek, schoonmaak, zaalinrichting, filmhuis en catering.

GROENLO – “Vorige week zijn we gestart met een reeks artikelen over De Mattelier. Per september 2017 de centrale ontmoetingsplek voor Groenlo en omgeving. Wij vertelden daarin over de stand van zaken vernieuwbouw De Mattelier, enkele belangrijke data en over de eerste interessante voorstellingen in De Mattelier dit najaar, waaronder vier voorstellingen van Joost & Martijn. Ga voor tickets naar www.demattelier.nl“.

Bouw- en installatietechnisch is het nieuwe multifunctionele gebouw zo goed als gereed. Links en rechts zijn nog wel van die werkzaamheden te verrichten maar op 1 september a.s. zal dat afgerond zijn. Zoals bij elke bouw vergt de afwerking en de inrichting veel tijd. Al het schilderwerk, de zaal- en podiumtechniek (licht, beeld en geluid), het opruimen, het schoonmaken en het inrichten van alle ruimtes zal, vanwege het beschikbare budget en onze wensen, door vrijwilligers gedaan moeten worden. “We zijn goed op weg maar de komende weken dient er nog heel hard gewerkt te worden om dit alles voor maandag 4 september a.s., wanneer de eerste activiteiten in De Mattelier zullen gaan plaatsvinden, afgerond te hebben. Wij kunnen dus nog wel wat extra handen gebruiken. Heb je de komende weken één of meer dagdelen per week beschikbaar om onze vrijwilligers te ondersteunen bij al die werkzaamheden, dan ben je van harte welkom. Graag even een telefoontje naar Tonnie Zieverink, directeur De Mattelier: / 06-42497744”.

Om het ook in de toekomst voor alle gebruikers betaalbaar te houden zal De Mattelier vooral moeten draaien op vrijwilligers, zoals dat nu ook al gebeurd in De Bron. “Echter nu we pretenderen de centrale ontmoetingsplek in Groenlo te willen worden, zal De Mattelier vanaf september 6 dagen in de week van ’s morgens 08.30 uur tot ’s avonds 24.00 uur geopend zijn. Dat betekent dat er alle dagdelen minimaal 1 en bij voorkeur 2 vrijwilligers aanwezig zullen moeten zijn. Als er meerdere activiteiten naast elkaar plaatsvinden, en daar ziet het nu al wel naar uit gezien de belangstelling van een aantal nieuwe organisaties voor ons nieuwe multifunctionele gebouw, dan zullen wij op sommige momenten zelfs met meerdere vrijwilligers moeten werken. En dan hebben wij het nog niet eens over de evenementen / voorstellingen die er aan zitten te komen”.

Oproep vrijwilligers
“Met de huidige groep enthousiaste vrijwilligers gaan we dat dienstrooster helaas niet dicht krijgen. Vandaar via deze weg een oproep voor nieuwe vrijwilligers in De Mattelier”.

“Het is een genot om in dit nieuwe gebouw rond te lopen maar ook om vrijwilligerswerk te doen. Het gebouw is laagdrempelig en er zijn onder meer een grote zaal met ruim podium, een foyer met een royale bar, een nieuwe keuken met de modernste faciliteiten en vergader- en oefenruimtes. Ook jij als vrijwilliger zult er veel plezier aan beleven”!

“Wij zoeken vrijwilligers van alle leeftijden, zowel mannen als vrouwen, met diverse capaciteiten en interesses, maar in ieder geval mensen die graag iets willen doen voor de gemeenschap en die zich daar wekelijks (of minder frequent) wel één of meerdere dagdelen voor willen inzetten. In diverse functies kunnen we vrijwilligers gebruiken, vooral vrijwilligers die zich vanaf september als gastheer / gastvrouw willen inzetten, maar ook bij de groep zaalinrichting, techniek, schoonmaak, catering, filmhuis en managementondersteuning. Kortom, heb je een aantal uren, een dagdeel of meer tijd vrij om je verdienstelijk te maken in De Mattelier, kom ons helpen!

Graag een telefoontje of whats app naar 06-42497744 of een mailtje naar info@demattelier.nl Door Tonnie Zieverink wordt je dan uitgenodigd voor een rondleiding in De Mattelier en zal hij je nader informeren over het vrijwilligerswerk in dit nieuwe multifunctionele gebouw”.