Home » Groenlo » VV Grol dames 1 begint goed aan competitie

VV Grol dames 1 begint goed aan competitie

317

GROENLO – Eind september is de competitie voor Volleybalvereniging Grol dames 1 weer begonnen. Na afgelopen seizoen op de 6e plek geëindigd te zijn in de eerste klasse, is het team dit seizoen op een aantal plekken gewijzigd. Stephanie en Nina hebben het team verlaten in verband met hun studie verder weg. Ter versterking is het team daarom aangevuld met Marjolein en Evelien, beiden afkomstig uit dames 2. Ook is Jan Oonk uit Lichtenvoorde in mei begonnen als trainer/coach. Doelstelling voor dit seizoen is om boven in de competitie mee te draaien. De start is in ieder geval veelbelovend: na drie wedstrijden staat het team op een (gedeelde) eerste plek in de competitie.

Toch begon het seizoen niet heel goed: op 21 september stond de eerste (uit)wedstrijd op het programma tegen Vios Beltrum, altijd een geduchte tegenstander. Na een korte voorbereiding stond het eerste damesteam van Grol nog wat onwennig in het veld. Vios Beltrum profiteerde hiervan, waardoor Grol de eerste twee sets niet veel had in te brengen in Beltrum. De derde set begon Grol echter beter te spelen en wist het de set binnen te halen. De vierde set werd echter weer verloren, waardoor de wedstrijd 3-1 in het voordeel van Vios Beltrum is geëindigd. Een week later, op 28 September, stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Rivo uit Rietmolen. Net als de eerste wedstrijd tegen Beltrum, was Grol ook dit keer niet compleet door de afwezigheid van twee speelsters. Desondanks was het spel een stuk beter: de pass lag goed waardoor ook de aanvallers beter tot hun recht kwamen. De eerste set begon wat onrustig en onzorgvuldig waardoor het nog spannend werd. De rest van de wedstrijd was Grol echter altijd de betere en kwam Rivo niet meer in hun spel.

Een duidelijke 4-0 overwinning was dan ook het resultaat. Dit goede spel is ook doorgezet in laatste wedstrijd tegen Vios Eefde: wederom een goede wedstrijd van Grol en wederom 4-0 winst! Dit betekent dat VV Grol dames 1 op dit moment bovenaan staat in de competitie met 11 punten uit drie wedstrijden.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen DIOS dames 2 op het programma. DIOS staat op de 2e plaats met een gelijk aantal punten, dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 oktober om 15u tegen Elite/Dynamo dames 1. Alle support is welkom!