Home » Groenlo » Wedstrijdverslag H.V. Grol 1 – OBW 2

Wedstrijdverslag H.V. Grol 1 – OBW 2

233

GROENLO – Afgelopen zondag stond OBW Dames 2 tegen HV Grol Dames 1 in Zevenaar op het programma. Vooraf was OBW de nummer twee en Grol stond zesde. Het publiek werd door de Grolse dames begroet met een vrolijk klinkend “Goedemiddag”, hopend op een mooie afloop.

Inge, Marijn, Silke, Merle, Laura en Myrthe staan in de basis, uiteraard met keepster Sandra.
OBW zet het eerste doelpunt op het scorebord, een prachtig sprongschot. Laura geeft met een mooie poeier, hoog in de kruising, het antwoord van Grol. Wat je goed kunt, moet je vaker doen. Bam, eenzelfde knaller. Het gaat gelijk op. OBW heeft sterke en snelle hoekspelers die de stand op het scorebord opvoeren. Een aantal breakouts van Grol komen net niet aan. Er wordt zonder precisie gehandbald. Een goed opgezette aanval wordt op een Silke’s wijze afgemaakt. Een hoog sprongschot, keihard in de bovenhoek.

De snel gelopen break-out laat de bal in het Grolse doel verdwijnen. Ondertussen worden Chantal, Natalie, Anouk en Jitske opgesteld. OBW weet beter te scoren en door onnodig veel balverlies van Grolse kant, komt de stand op 6-4. Chantal maakt de aansluitingstreffer met een strakke hoge bal. Maar hierna stond het Grolse vizier helaas niet op scherp. Toch wordt cirkelspeelster Anouk gevonden en zij knalt de bal in het Zevenaarse doel. Over en weer worden een aantal penalty’s gegeven. Ondanks dat Sandra het Grolse publiek verwent met een aantal knappe reddingen, is door slechte balcontrole en onnodig veel balverlies de ruststand 10-6.

Chantal opent de score in de tweede helft. Breakouts wordt niet goed gelopen e een penalty tegen werkt niet bevorderlijk voor het Grolse spel. Ondanks gemopper onderling wordt een goede aanval opgezet. En knap doelpunt van Myrthe vanuit de hoek zet de stand op 11-8. OBW krijgt volledig grip op het spel terwijl bij Grol hangende kopjes te zien zijn. Door snel samenspel scoort Myrthe, 14-9.

Zuiver aanspelen blijkt deze wedstrijd niet te lukken. Met een ondertal van 4 bij Grol, door 2 keer 2 minuten, doet OBW wat het moet doen. Scoren. Grol verliest compleet de grip op de wedstrijd. Kansje voor Myrthe wordt met cirkel afgefloten. Als er iets mis gaat, gaat alles mis. Penalty gemist en paal en lat zijn vervelende obstakels die door de Grolse dames vaak worden gevonden. Ja, dan toch nog. De vrijstaande Anouk wordt prachtig aangespeeld en een doelpunt volgt. Daar waar Grol moeilijk weet te scoren, lukt het OBW wel, 18-10.
Door goed keeperswerk van Sandra kan Marijn snel worden aangespeeld. De sprintende Inge wordt gevonden en zij knalt de bal het doel in.

Uiteindelijk mist Grol de kracht en de passie om het tij te keren, met nog 5 minuten op de klok is de stand 19-11. Myrthe houdt de moed erin. Een mooie individuele actie vanuit de hoek wordt beloond met het twaalfde doelpunt. Chantal staat goed te verdedigen en loopt een breakout. Raad eens! Die lat zat er nog steeds. Daardoor een snelle breakout aan OBW kant en zij laten niet na om te scoren. Het verlossende fluitsignaal klinkt, eindstand 22-12. Teleurstelling alom.

Met de juiste instelling en vol goede moed op naar de thuiswedstrijd tegen UGHV!

Bron(nen) & Afbeelding(en)