Bron/auteur: Streekgids.nl
Foto: PR

Wedstrijdverslag HV Grol 4 – UGHV 2

Op zaterdagavond speelde dames 4 van handbalvereniging Grol hun 7e wedstrijd. De resultaten tot dan toe  waren wisselend, slechts 2 wedstrijden werden gewonnen. Bij andere wedstrijden liep het, vaak aanvallend, nog niet zoals het moest. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de koploper, terwijl Grol op de voorlaatste plaats in de ranglijst stond. Een uitdaging voor Grol, waarvoor op de training vooral geoefend was met wisseltjes inzetten en veel bewegen in de aanval.

In de beginfase waren de teams aan elkaar gewaagd, over en weer waren er doelpogingen die niet tot een doelpunt leidden. Het was de ploeg uit Ulft die de score opende, 0-1. Floor trok de stand al snel gelijk door een mooi benutte penalty, de eerste van 3 (later in de wedstrijd gegeven penalty’s) die ze op exact dezelfde plek in het doel wist te plaatsen. HV Grol kwam daarna goed op gang, Dorien en Marieke breidden de score uit met stuitballen, die lastig zijn tegen te houden door de keepster. Dion, de keepster van  Grol, gooide een lange bal naar Chantal, zij liep vrij voor het doel van de tegenstander en maakte de 5-1. De verdediging stond goed, UGHV wist nog slechts 2 keer te scoren in de eerste helft, terwijl Grol door onder andere een doelpunt uit de hoek van Mariska uitliep naar een 8-3 ruststand.

In de rust werd door coach Petra aangegeven vooral zo door te gaan. Aanvallend mocht Grol niet meegaan in het trage tempo van UGHV, verdedigend blijven praten en rugdekking geven. Joyce besloot de voorsprong te vergroten door 2 keer achter elkaar te scoren. Daarna kreeg Grol, zoals het publiek later aangaf, vleugels. Door veel op tempo te spelen werden er break-outs gelopen en prachtige één-tweetjes uitgespeeld. Onder andere Nicole en Sylke wisten dit om te zetten in vele doelpunten. UGHV benutte een penalty en liep door een moment van onoplettendheid van de thuisploeg een break-out, maar wist verder nog weinig gevaar te brengen. De eindstand was een ruime 20-6 overwinning. Komend weekend hebben de dames vrij, op zaterdag 7 december spelen ze tegen Minerva 2.Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.