Wedstrijdverslag HV Grol DB1 – Udi’96 DB1

Op zondag 11 maart stond de altijd moeilijke en beladen wedstrijd tegen Udi ‘96 op het programma. De vorige twee ontmoetingen werden verloren met 6 punten verschil. De meiden van Grol wisten dus wat hen te doen stond: het was tijd voor revanche.

Vanaf de start pakten de meiden van Grol het goed op. Er werd alert gespeeld en verschillende snelle breaks zorgden ervoor dat er gescoord kon worden. Verdedigend spande het team goed samen. Grol kwam goed uit en tegenaanvallen werden goed gekeerd. Daardoor kon Grol telkens weer snel de aanval zoeken. De sterke keepster van Udi stond dit maal keer op keer op het verkeerde been en had het nakijken. Bij een 5-0 voorsprong voor Grol kwam Udi beter in het spel en wist kleine gaatjes te vinden in de verdediging van Grol, waardoor Udi scoorde en dichterbij kwamen. De ruststand was 9-7 in het voordeel van Grol.

Klik voor meer informatie

Na een peptalk van de coach, waarbij de puntjes nog eens goed op de i werden gezet, startte de tweede helft. Udi begon fanatiek en Grol kon niet voorkomen dat ze dichterbij kwamen. Het werd 10-10 en de spanning werd steeds groter. Er werd door beide ploegen flink gestreden en om en om werd er gescoord. Met nog 39 seconden op de klok stond Grol voor met 14-13. De bal werd in de ploeg gehouden en iedereen was opgelucht en dolblij toen het eindsignaal klonk. Gewonnen van Udi!