Weer een druk bezochte midwinterhoorn wandeltocht


Bericht is aangepast

GROENLO – Terwijl het carillon in de toren van de Oude Calixtus zeven uur speelde, kon Erik Mentink, die samen met Jos Spiekker de organisatie vormt, van de midwinterhoornwandeling al zeggen dat er zo’n duizend belangstellenden gestart waren.

Woensdag 21 december, vanaf half zeven, werd voor de achtste keer de midwinterhoornwandeling gehouden in hartje van Groenlo. “Komt u maar. Hier is de start. De bordjes van de groene kerstboom volgen”, vertelt Erik Mentink die naast de Oude Calixtus staat.

De route werd, net als andere jaren,  gemarkeerd door zo’n tweeduizend waxinelichtjes. Onderweg stonden her en der 25 midwinterhoornblazers. De route ging door de Calixtus Basiliek en daar stonden bij het orgel ook twee midwinterhoornblazers.

Dit jaar ging de route ook dwars door het Stadsmuseum, Huize Adriana en werd er een bezoek gebracht aan de landschapskudde bij de Halve Maanweg. Bij het pauzepunt op het Scouting terrein werden de deelnemers ontvangen met glühwein en/of warme chocolademelk. Daar was ook de Sociëteit Grolse Wanten met de Grolse wanten, sjaals en mutsen aanwezig.

Op het eindpunt in de Kevelderstraat was er voor de deelnemers gratis erwtensoep. Deze werd geserveerd door de leden van de Compagnie Grolle.