Zomer VISkaravaan in Groenlo groot succes


GROENLO – Op donderdag 25 juli was de Zomer VISkaravaan op de Maliebaan in Groenlo. Het doel van de Zomer VISkaravaan is om kinderen een hun directe leefomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden met sportvissen. Op 30 locaties wordt dit visevent georganiseerd in heel Nederland. Donderdag 25 juli was Groenlo aan de beurt. Door de extreme hitte werd er uitgeweken van de vijver van de Hartreize naar de stadsgracht nabij de Maliebaan. Hier zat iedereen redelijk beschut onder het bladerdek van de talrijke bomen.

Druk
De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) was zelf aanwezig met zo’n 15 vrijwilligers. Ook Sportvisserij Nederland was er met een aantal mensen waaronder Daniel Weijers. Daniel is bekend van de visvlogs samen met de razend populaire vlogger Enzo Knol (2,2 miljoen volgers op You Tube en 1,5 miljoen fans op Instagram. Deze visvlogs van Enzo Knol zijn een ware hit op You Tube. Veel van de aanwezige kinderen wilden dan ook met Daniel Wijers op de foto. In totaal hebben zo’n 40 kinderen mee gedaan ondanks het zeer warme weer.

Veel te doen
Het terrein rondom de Maliebaan was mooi aangekleed met allerlei beachtvlaggen. Om 9.30 uur stonden de eerste kinderen er al en die moesten zich eerst allemaal melden bij de inschrijving. Voor de kinderen lagen de vishengels met tuigje al klaar en al snel waren de eerste kinderen onder begeleiding aan t vissen. Ze werden met raad en daad bij gestaan en vele tips werden door de ervaren vissers gegeven. Ook werden al snel de eerste vissen gevangen.

Wie wilde kon ook terecht op de speciale drilsimulator. Eerst even aangeven welke vis je wilde vangen en dan kon het spektakel met deze mooie simulator beginnen. Echt geweldig om te zien. Wie het vislijntje kapot had of een nieuwe wilde maken kon terecht in de speciale tent. Menig nieuw lijntje werd daar gemaakt en de kinderen mochten het gemaakte vistuigje houden.

Pauze
De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) had gezorgd voor voldoende drinken en een ijsje ging er met dit zeer warme weer zeker wel in. Om 12.00 uur werd er gepauzeerd en trakteerde de GHV op broodjes worst en hamburger. Deze geste werd door de vrijwilligers en de kinderen zeer gewaardeerd.
Na de pauze werd nog een uurtje verder gegaan met de Zomer VISkaravaan maar ook op de Maliebaan onder de bomen werd het toch ook gewoon te warm. Om 13.00 uur werd toch langzaam begonnen met het opruimen en wachtte de kinderen nog een aangename verrassing. Iedereen die mee had gedaan ontving een mooie vishengel met vistuigje en een goodiebag. Nou de dag kon voor veel kinderen niet meer stuk.

Complimenten
Na afloop kon de GHV mooie complimenten in ontvangst nemen van Daniel Weijers voor de vele hulp, goede ontvangst, organisatie en de catering. Voorzitter Erik Mentink bedankte alle vrijwilligers voor de geweldige hulp en Sportvisserij Nederland voor hun aanwezigheid met dit mooie visevent in Groenlo. Een zeer waardevol jeugdevenement in Nederland.

Jeugdwedstrijd
De jeugdwedstrijd die voor donderdag 25 juli was gepland is verschoven naar woensdag 7 augustus in de vijver van de Hartreize. Verzamelen om 18.00 uur. Ook al heb je geen vishengel, dan ben je welkom. De GHV zorgt dan voor een hengel.

Als de jeugd in de zomervakantie lekker wil vissen in de diverse vijvers en de stadsgracht in Groenlo kunnen ze de speciale gratis jeugdvisacte downloaden via www.visseningroenlo.nl Maar de jeugd kan ook meedoen met de kermisviswedstrijd. Zie info kermisboekje.


Bron: GHV
Foto: PR


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.