Holterhoek kan terugkijken op een geweldig kermis

HOLTERHOEK – Op donderdagavond 10 augustus werd de kermis geopend met een toneelstuk dat werd gespeeld door 8 (oud) Holterhoekers. Er was een geweldige belangstelling, meer dan 330 mensen waren in de tent om te kijken naar het stuk: “Boerenkool met worst”. Dit was een zeer gezellig begin van de kermis Holterhoek 2017.

Op 11 augustus werd om 16.00 uur het oude koningspaar Marc en Winanda Wielens en de oude jeugdkoning Stan Nijhuis opgehaald. Bij de familie Bollen werd de nieuwe vogel opgehaald. Na een kopje koffie en/of een biertje/wijn ging de stoet naar het kermisterrein.

Om halfzeven werd er begonnen met het volleybaltoernooi. ’s Avonds was er een tentfeest met de band “Goet Foud”.

Zaterdagmorgen 12 augustus werd de dag gestart met een gezamenlijk ontbijt. Om elf uur begon het (jeugd)vogelschieten. De nieuwe koning dit jaar is Jan Klumpers, samen met zijn vrouw Diny vormen zij het nieuwe koningspaar. Er moesten 631 schoten worden gelost om de romp eraf te kunnen schieten. Johan Klein Gebbink schoot de rechtervleugel, Bert Grootholt de linkervleugel en de hals werd door Irene Sprenkelder-Geverinck naar beneden geschoten.

Bij de jeugd werd Pien Wielens de nieuwe jeugdkoningin. De rechtervleugel was voor Susan Penterman, de linkervleugel voor Femke Penterman, de kop voor Jason Stevens, de staart voor Tom Penterman. Na het ontbijt werd de tent omgetoverd in een jeu des boules baan. Er deden 24 mensen mee, uiteindelijk heeft het team Diny Klumpers, Marietje te Focht en Kitty Roerdink de eerste prijs in de wacht gesleept. Onder de muzikale begeleiding van “Duo Totaal” werd er gedanst.

’s Avonds was er wederom een geweldig tentfeest met de band “Cabrio”

Zondags werd begonnen met het opruimen, om daarna onder het genot van een drankje en een stukje vlees van de barbecue, te luisteren naar de band: “Verdan”.

Het volgende feest, ter ere van het 100 jarig bestaan van Volksfeestvereniging Holterhoek, staat gepland op 1 tot en met 3 september. Op 1 september vindt het officieel boekpresentatie van “Het Boek van Holterhoek” plaats. Ook wordt de daar bijbehorende foto-expositie, in de zaal van Grenszicht geopend. Het boek kan nu (tot en met 3 september) nog besteld worden voor € 20,00 daarna voor € 25,00 via de mail: boekholterhoek@gmail.com. De expositie is geopend op 1, 2 en 3 september. Dan kunnen ook de bestelde boeken daar worden opgehaald.

Voor het internationale voetbaltoernooi dat zal plaatsvinden op vrijdagavond 1 september en voor de zeskamp op 2 september kun je nog opgeven. Stuur de opgaven naar vfvholterhoek@gmail.nl, onder vermelding van naam, adres, woonplaats en leeftijd. Dit is alleen een individuele opgave, de commissie zal de groepen indelen.

Op 2 september kunnen alle oud-koningen van de Holterhoek, tot en met 2017, deelnemen aan het keizerschieten. Voor de kinderen zijn er op 2 september kinderspelen met het thema “Kamp Holterhoek”.

’s Avonds start de feestavond op acht uur met een “boerenbruiloft”, het programma blijft een verrassing. Vervolgens zal om tien uur het tentfeest met “King Boogie” losbarsten.

Op zondagmiddag vindt tenslotte de Receptie ter ere van het 100 jarig bestaan van de Volksfeestvereniging plaats. Die zal om halfdrie beginnen. Dan zal ook de goochelaar Tom Krooshof zijn kunsten vertonen. De muzikale ondersteuning komt deze middag van “Gert Ekkelboom”.