Aantal Pokémon Go spelers stijgt naar 2 miljoen

Het aantal Pokémon trainers blijft stijgen. Vorige week, voor de lancering in de Nederlandse App- en Play Store, was er al sprake van ruim 1,3 miljoen gebruikers. Een week later blijkt dat meer dan 2 miljoen Nederlanders het spelen. Het spel is vooral populair onder jongeren. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.000 Nederlanders.

Vooral populair bij jongeren
Van de 18-plussers in Nederland speelt op dit moment 16% Pokémon Go. Dat komt neer op ruim 2 miljoen spelers. Ruim vier op de tien (41%) van de 18-34 jarigen in Nederland spelen op dit moment het spel. Bij de 35 tot 49 jarigen is dit maar 13% en van alle 50-plussers speelt slechts 3% Pokémon Go.

Klik voor meer informatie

Acht op de tien spelen iedere dag
Van alle Pokémon Go trainers speelt de helft het spel meerdere keren per dag. Nog eens 30% speelt het één keer per dag. Tweederde van de gebruikers (65%) is al eens speciaal gaan wandelen om Pokémon te vangen. Ruim vier op de tien gebruikers verwachten het spel nog minimaal een half jaar te spelen. Wellicht dat eventuele updates van het spel ervoor zorgen dat deze groep nog groter wordt.

Methodiek en verantwoording
De cijfers uit dit marktonderzoek zijn tot stand gekomen door een grootschalig representatief onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel (18 jaar en ouder), waarbij in totaal 1.000 leden het onderzoek volledig hebben ingevuld.