De lente breekt aan

MeteoGroup verwacht dat het in ieder geval tot het volgende weekeinde droog blijft. Het gebeurt niet vaak dat het in Nederland zo lang achter elkaar droog is. De laatste keer was eind oktober vorig jaar.

Zon
Een hogedrukgebied in onze omgeving is sterk en blijft lange tijd op zijn plek liggen. Niet alleen in Nederland profiteren we daarvan, maar in de hele Benelux is het mooi voorjaarsweer. De zon komt geregeld aan bod. Wel kan er met een oostelijk briesje af en toe wat bewolking vanuit Duitsland binnendrijven.

Langdurig
Het hogedrukgebied lijkt in ieder geval tot het volgende weekeinde stand te houden. Het levert een lange droge periode op met aardig wat zonneschijn. Ook komen de temperaturen geregeld uit op dubbele cijfers van een graad of 10.

Lang geleden
Het ‘nazomertje’ dat we vorig jaar eind oktober beleefden, duurde ruim een week. Daarvoor was het in april voor de laatste keer lange tijd achter elkaar droog. Dergelijke droge perioden komen vooral in het voorjaar vaker voor. Klimatologisch gezien is de maand april ook de droogste maand van het jaar met 44 millimeter regen.

Meer informatie MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com