Home » Landelijk » Fit de wintermaanden doorkomen: deze tips kunnen helpen

Fit de wintermaanden doorkomen: deze tips kunnen helpen

857

De winter komt er weer aan en het risico dat we een verkoudheid oplopen komt ook weer om de hoek kijken. Het is daarom een goed idee om ook gedurende de winter aan jouw lichaam te werken, zodat jij vol energie en fitheid de winter door kunt komen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgesomd hoe je fit de winter in de Achterhoek kunt doorkomen. 

Tip 1: Blijf bewegen

In de winterperiode zijn we vaker geneigd om lekker binnen te blijven zitten bij de kachel, onder een kleedje met een kopje chocolademelk in de hand. Het kan daarom ook zijn dat het sporten er even bij inschiet. Toch is het belangrijk om ook in de winterperiode te blijven sporten. Je hoeft natuurlijk niet per se buiten te sporten, als je niet houdt van de kou. Je kunt ook gewoon naar de sportschool gaan om daar een uurtje te gaan sporten. Als je wel graag buiten in de Achterhoek wil blijven sporten, dan kun je bijvoorbeeld gaan hardlopen, wandelen of fietsen. Kleed je natuurlijk wel tegen de weersomstandigheden, zodat je geen kou vat. 

Tip 2: Investeer in je weerstand

Het kan zijn dat jouw weerstand iets is verslechterd in de winterperiode. Je kunt in dit geval ervoor kiezen om aan jouw weerstand te werken. Zo kun je bijvoorbeeld voldoende groente en fruit blijven eten, maar wellicht heeft jouw lichaam meer nodig dan dat. Je kunt dit soort behoeften namelijk ook aanvullen door supplementen te slikken. Zo kun je bijvoorbeeld Chaga kopen, een supplement dat rijk is aan antioxidanten en daardoor kan bijdragen aan een verbeterde weerstand. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je je eerst verdiept in de verschillende supplementen en of deze daadwerkelijk nuttig voor jou kunnen zijn, voordat je een keuze maakt. 

Tip 3: Eet gezond

Naast dat je bepaalde supplementen kunt slikken die kunnen bijdragen aan een fit lichaam, is het alsnog belangrijk om gezond te eten. Jouw lichaam kan namelijk energie, mineralen en vitamines halen uit bepaalde producten. Blijf daarom zeker gezond eten tijdens de winter, zodat je je lichaam fit houdt. Gezond eten geldt natuurlijk niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.

Tip 4: Neem ook voldoende rust

Nadat je hebt gesport, is het ook belangrijk om je rustmomenten te pakken. In de rust herstelt jouw lichaam namelijk van de activiteiten die hebben plaatsgevonden. Het is daarom ook zeker belangrijk om ervoor te zorgen dat je in de nacht goed slaapt. Een goede nachtrust is namelijk van groot belang, ook in de winter.