Komende nacht regionaal sneeuwval

Momenteel trekt volgens MeteoGroup hoger in de atmosfeer zeer koude lucht over onze omgeving en komende nacht resulteert dat in het noordoosten en oosten tot temperaturen rond het vriespunt. Tegelijkertijd trekken diverse buien over het land en vooral in de omgeving Groningen en Drenthe zou het door sneeuwval zelfs even wit kunnen worden.

Een lagedrukgebied gevuld met vrieskoude lucht ligt boven het noordoosten van ons land en daar bevindt zich dan ook de koudste lucht. Om deze depressie draaien de komende tijd allerlei buien, die boven de Noordzee zijn ontstaan, het land in. Overdag gaan de buien vaak gepaard met hagel, maar komende nacht is de lucht nog net iets kouder, waardoor het volgens MeteoGroup vooral in de omgeving van Groningen en Drenthe kan gaan sneeuwen. Vooral op bijvoorbeeld grasvelden en autoruiten kan de sneeuw zelfs even blijven liggen.

Klik voor meer informatie

Zuidwesten veel wind
In het zuidwesten van het land steekt vanavond en vannacht een harde tot stormachtige westelijke wind op, met daar soms ook zware windstoten tot 85 kilometer per uur. In het noordoosten is het wat de wind betreft aanmerkelijk rustiger.

Meer informatie: MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com