Home » Landelijk » Natte strook over Europa

Met de meivakantie voor de deur lijkt het weer in grote delen van Europa volgens MeteoGroup even wat minder fraai te worden. Vanaf zondag gaat de middagtemperatuur in eigen land iets oplopen, maar die verandering gaat gepaard met regionaal flink wat neerslag.

Bij ons lijkt vooral zondag nat te gaan verlopen, met op sommige plaatsen bijna het hele etmaal regen, maar ook in de landen om ons heen blijf het niet droog. Een fors regengebied strekt zich uit van boven zuidelijk Ierland, over Frankrijk en het Alpengebied tot in het oosten van Europa, en blijft daar de komende dagen een tijdje zwabberen. Vooral morgen – vrijdag – regent het op die lijn flink door. Het westelijk Alpengebied kan binnen 1 etmaal rekenen op 30 tot 50 millimeter en met het weekend erbij zullen de neerslagsommen regionaal oplopen tot zelfs meer dan 100 mm.

Zon en warmer
Ten noorden en zuiden van deze neerslagstrook is het rustiger weer. Op de zondag na is het in de Benelux, maar ook grote delen van Duitsland, de Britse eilanden en Scandinavië veelal droog, met geregeld zonneschijn en gemiddeld een graad of 17. Het uiterste zuiden van Europa is nog warmer en daar wordt het op diverse plaatsen al ruim 25 graden. Onder andere Bulgarije, Griekenland en Turkije vertoeven al in zomerse sferen en in zuidelijk Spanje wordt de tropische grens van 30 graden alweer regelmatig overschreden.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u lezen op www.weer.nl, onder het kopje ‘weernieuws’.

Meer informatie: www.weer.nl
www.meteogroup.com