Tijdelijke zomerdip


Waar het eind vorige week nog 25 tot ruim 30 graden werd, maakten in het weekend stevige buien korte metten met de ‘hoogzomerse’ temperaturen. Wel even wennen voor de vakantievierders in eigen land, toch is er goed nieuws.

Fris zomerweer
De schoolvakanties in het noorden van het land zijn vanaf maandag al weer voorbij. Na een frisse zondag, met onder de bewolking en in de regen slechts 17 graden, begint de eerste werkdag van de week niet veel anders. Waar zondag de zon in het zuidwesten nog volop scheen, overheerst maandag ook de bewolking. Het regent van tijd tot tijd met de meeste nattigheid in het noordoosten van het land. Met een matige tot vrij krachtige west- tot noordwestenwind blijft de temperatuur steken rond een magere 18 graden. De zomerkleding hoeft nog niet direct opgeborgen te worden want de verbetering komt er ook al weer aan.

Snelle verbetering
Dinsdag heeft de zon het nog wel moeilijk in delen van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Hier kan zelfs nog wat lichte regen vallen en blijft het kwik steken onder de 20 graden. In de rest van het land is het droog en zien we de zon weer regelmatig. Met een veelal matige westenwind wordt het een graad of 20. Dat is nog altijd een paar graden frisser dan het langjarig gemiddelde, maar als de wind vanaf woensdag de zuidhoek opzoekt gaan ook de temperaturen snel omhoog. Woensdag wordt het met meer zon al 21 tot 25 graden en donderdag is het op de meeste plaatsen weer volop zomer met maxima rond 26 graden.

Meer informatie: MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com