Zomer in aantocht

Het duurt nog even, maar de computerberekeningen zijn er vrij duidelijk over. In de volgende week begint een periode met standvastig zomerweer, aldus MeteoGroup.

Mooie periode
Tot en met begin volgende week handhaaft het koele en licht wisselvallige voorjaarsweer zich nog. Volgens de meteorologische seizoensindeling begint de zomer op 1 juni. Daar sluit het weer zich net niet bij aan. Maar reeds op de derde dag van juni wordt de invloed van hogedrukgebieden merkbaar. Er breekt een droge en vrij zonnige fase aan. De temperaturen gaan op weg naar 20 graden. Afhankelijk van de precieze locatie van de hogedrukgebieden en daarmee de windrichting, worden ook echt zomerse temperaturen van 25 graden haalbaar. De kans is groot dat het niet bij slechts 1 of 2 mooie dagen blijft. Het scenario lijkt een wat duurzamer herstel met zich mee te brengen. Het mooie weer kan dan al gauw tenminste 1 volle week aanhouden.

Klik voor meer informatie

Koele Meimaand
De meimaand zal als koele lentemaand worden herinnerd. Toch is het tot dusver wel redelijk zonnig geweest. Met beduidend minder neerslag dan normaal. Tot en met het slot van de maand komen er niet al te veel uren zonneschijn bij. Er zal wel af en toe regen vallen. Op veel plekken zelfs meer dan 10 millimeter.
In De Bilt steeg het kwik slechts 2 maal tot tenminste 20 graden. Normaal noteert men in de Bilt tegenwoordig 10 warme dagen met 20 graden of meer in mei. Overigens kon men in Eindhoven 7 warme dagen bijschrijven. Het kwam landelijk tot 1 zomerse dag, tegen normaal 3.

Meer informatie:
MeteoGroup
www.weer.nl
www.meteogroup.com