Zomers tot regionaal tropisch warm

In de loop van volgende week lijkt het weer om te gaan slaan in een geleidelijk warmer en zonniger type. Donderdag steekt volgens MeteoGroup een oostelijke wind op, die drogere en warmere lucht aanvoert. De temperaturen schieten dan omhoog tot ruim boven 20 graden en aan het einde van de week is de kans zelfs groot dat er een zuchtje tropische warmte onze kant op wordt geblazen.

Maandag gaat de meteorologische zomer van start en dat lijkt een paar dagen daarna daadwerkelijk gepaard te gaan met serieus zomerweer. Een hogedrukgebied komt dan ten noorden van ons land te liggen, waarna relatief warme lucht vanuit Centraal-Europa wordt aangevoerd. De temperaturen gaan daarmee fors omhoog en de zon schijnt veelvuldig.

Zomers tot tropisch
Zaterdag draait de wind naar het zuidoosten en stroomt nog warmere lucht vanuit het Middellandse zeegebied onze kant op. In combinatie met veel zonneschijn is de kans volgens MeteoGroup dan groot dat de temperatuur landinwaarts tot de tropische waarde van 30 graden weet te stijgen. Vanaf zondag wordt het in toenemende mate zwoel, met een enkele flinke onweersbui, maar dat betekent niet automatisch dat het dan met de warmte gedaan is.

Meer informatie: http://goo.gl/Wqp8il