Zon op een frisse Koningsdag

Op Koningsdag wordt met een noordwestenwind koudere lucht aangevoerd. Zo wordt het maandagmiddag slechts een graad of 11. Daarbij lijken veel vrijmarkten in Oost-Nederland ’s ochtends nog in het water te vallen, maar in de loop van de dag wordt het ook daar droog en laat de zon zich zien.

Koningsnacht trekt een gebied met veel bewolking en regen langzaam naar het oosten van het land. In West- en Midden-Nederland is het op Koningsdag al snel overal droog, maar vooral in het oosten en zuidoosten van het land kan een groot deel van de ochtend nog nat en grijs verlopen.

In de middag verwacht MeteoGroup dat het vrijwel overal droog is geworden. Vanuit het westen klaart het dan fraai op en zo breekt de zon nog geregeld door. Ook in Dordrecht waar het koninklijk gezelschap te gast is, wordt het al snel prima weer voor alle festiviteiten. De beste papieren voor het oranjezonnetje heeft de westkust. Ook al wordt het daar het zonnigst, het blijft kil met maximaal 11 graden.

Vorig jaar viel 27 april op een zondag, dus werd Koningsdag op 26 april gevierd. Het bleef die dag in de grote steden in de Randstad vrijwel droog en met nog geregeld zon werd het een stuk warmer. Op veel plaatsen in het binnenland liep het kwik zelfs op tot rond 19 graden.

Meer informatie:
MeteoGroup
Agro Businesspark 99-101
6708 PV Wageningen
Telefoon: 0317-399800
www.weer.nl
www.meteogroup.com