Home » Uitverkochte en geslaagde Buutavonden in Nölershol.

Uitverkochte en geslaagde Buutavonden in Nölershol.

371

LIEVELDE – Vrijdag 16 en zaterdag 17 november stonden bij menig Lieveldenaar al maanden geblokt in de agenda. Tijd voor de jaar Buutavonden van de Jonge Nölepeters. Het uitverkochte Nölershol bij Loco was 2 avonden tot de nokt toe gevuld. Hier werd met maar liefst 5 acts een vol en goed uitgebalanceerd Buut programma gepresenteerd met een perfecte opbouw.

Al ruim voor aanvang van het programma zat de stemming er al goed in bij het enthousiaste Lieveldse publiek.
Klokslag 20.11 uur betraden Prins Luuk de 1e, Prinses Jitske en President Robbert K met hun gevolg de zaal.
President Robbert K opende de avonden met het welkom heten van alle genodigden. Hierna bedankte hij 10 aftredende leden voor hun inzet bij de Jonge Nölepeters en verwelkomde hij 9 nieuwe leden. Vooral de 5 nieuwe dansmarietjes ontvingen veel bijval uit de zaal.

President Robbert K vervolgde met gezonde zelfspot. Aangezien hij afgelopen jaar zelf ook het een en ander had meegemaakt werd het vermelden van zijn achternaam angstvallig door hem vermeden.
Vermeldingswaardig hierbij de uitnodiging aan Burgemeester Bronsvoort voor de opening van het Carnaval seizoen op zondag 11 november. Door onzorgvuldig knip-en plakwerk was de Burgervrouw uitgenodigd om 20.11 uur i.p.v. 14.11 uur. Toen ze niemand op het Koningsplein zag liet ze zich niet uit het veld slaan maar stak de weg over naar café de “Barbier”, om daar nog enkele glazen te nuttigen met de inmiddels niet meer al te strakke Jonge Nölepeters.
Het mag gezegd worden, een actie met karakter.

De 1ste buut was “een moment van bezinning en een moment van stilte” met de gort droge begrafenishumor van Vincent Nijhoff van “Uitvaartzorg Leen van der Steen, wij stoppen uw geliefde in een potje of onder een steen”. Vol passie en overgave werden de bezoekers deelgenoot van de uitvaart van de man die zich ruim 40 jaar had hard gemaakt voor mannen met erectieproblemen. Een prima 1ste buut.

De 2de buut werd verzorgd door “Bennad op ‘n Biester”. Op de “Helligen Hendrik” wijze, die hij goed vertolkte. Met norse blik vertelde hij waarom hij zo “blij” was waarom hij vanavond in het “Nölershol” mocht zijn en niet op de familie Reünie waar zijn vrouw naar toe was.

Na de pauze was het tijd voor altijd een van de hoogtepunten van de avond, De Lieveldse Buut: Dit jaar weer verzorgd door de Dames en Heren van “Apart nog ni’js”. Actuele, opvallende en kenmerkende Lieveldse gebeurtenissen en personen van het afgelopen jaar passeerden de revue. Scherpe, maar niet snijdende teksten en goed verzorgde zang zorgden voor een perfecte Lieveldse Buut!

Het 4de optreden van de avond was voor Plantsoenmedewerker Lambert-Jan Koops. Omdat het buiten ‘’kans van regen had” was hij even gaan schuilen, maar dit was toch wel een hele grote “Keet”
Toen er tijdens de “werkzaamheden” een collega kwam te overlijden ging hij met de nog niets vermoedende verse weduwe een weddenschap aan, dat haar man dood was, voor een kratje bier……

Het laatste optreden van de avond was voor Sam de Vries uit Grolle. Met haar grote mate van zelfspot zong ze met eigen begeleiding op piano treffende teksten waarmee ze de zaal volledig plat kreeg.
Ze zong o.a. over de borsten van haar Pa. ”Het zit mij ook niet mee met mijn kleine cup B ” En na haar bekende nummer “Carnaval is het mooiste wat er is” ontving ze een staande ovatie uit de zaal.

Na het laatste woord van President Robbert K werd er nog gezellig nagepraat over de buuts onder begeleiding van de muzikale klanken van de Bloazepeters.