100 basisschool leerlingen genieten van schoolvissen


GROENLO – Afgelopen twee weken hebben een kleine 100 basisschool leerlingen van groep 5/6 in vier sessies met volle teugen genoten van het Schoolvissen. Dit jaar alweer voor het derde jaar in successie.

De kinderen verzamelden zich telkens bij hengelsportzaak Rene Bomers in Groenlo. Daar werd door de voorzitter van de Groenlose Hengelsport Vereniging (Erik Mentink) een mooie en leerzame powerpoint presentatie gegeven. De kinderen weten nu allemaal hoe Groenlo aan z’n stadsgracht is gekomen. Verder kwam het uitbaggeren van de stadsgracht in 1930/1935 aan de orde. Natuurlijk ook veel zaken over het vissen zelf en de Groenlose Hengelsport Vereniging. Hierna werd begonnen met een mooie rondleiding door Rene Bomers in de hengelsportzaak. De kinderen waren verbaasd dat er zoveel mooie hengelsport spullen te koop waren.

Naar de gracht
Inmiddels hadden de vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) alles al in gereedheid gebracht in de Kloostertuin om de kinderen lekker een uurtje te laten vissen. Hengels, stoeltjes, hengelsteunen en aas werden al klaar gezet. Eenmaal aangekomen in de Kloostertuin wisten de kinderen niet hoe snel ze moesten gaan vissen. Al snel werden de eerste vissen gevangen en voor menig kind was dit meteen de eerste vis in zijn of haar leven. Ook de juffen waren zeer enthousiast en vonden het allemaal prachtig. “Wat genieten de kinderen hiervan en eens even weg van de computer”, was een veel gehoorde opmerking.

Verrassing
Nadat de groepsfoto was gemaakt had voorzitter Erik Mentink voor alle kinderen nog een paar mooie verrassingen. Allereerst ontvingen ze een gratis visakte voor de stadsgracht. Hiermee kunnen ze tot het eind van het jaar vissen. Daarnaast was er nog die prachtige aanbieding voor een heuse hengel die gekocht kan worden bij Rene Bomers. Als de kinderen het formulier invullen en de hengel aanschaffen bij Rene Bomers krijgen ze van de GHV een compleet vistuigje cadeau. Dit werd allemaal met groot enthousiasme ontvangen. Daarnaast ontvingen de kinderen nog een tasje met wetenswaardigheden over de GHV en het vissen. Ook was er een blikje fris en een zakje chips. Al met al kan teruggekeken worden op vier geweldig leuke sessies Schoolvissen en hopelijk zien we alle kinderen weer snel aan de stadsgracht. De GHV wil hierbij alle vrijwilligers die geholpen hebben ontzettend bedanken.

Viscursus
Vorig jaar werd voor de jeugd een tweedaagse viscursus gehouden en dit jaar is die teruggebracht naar 1 middag. Deze leerzame viscursus zal gehouden worden om woensdag 22 juni van 14.45 uur tot 17.00 uur. Met het ietwat late aanvangstijdstip houden we rekening met het continue rooster van een aantal scholen in Groenlo. De deelname aan deze viscursus is gratis, maar je moet je wel even opgeven. Er kunnen maximaal 30 kinderen mee doen, dus geef je snel op via: jeugdviscursus@visseningroenlo.nl. De cursus is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Viscoaches aan het water
Om de jeugd met het vissen nog meer te helpen zullen binnenkort op bepaalde datums Viscoaches aan het water zijn. De Groenlose Hengelsport Vereniging beschikt over 12 Viscoaches allen met een VOG (Verklaring Goed Gedrag) Ze zullen de kinderen dan ondersteunen met het vissen. Helpen met o.a. het netjes onthaken van de vis en ze geven tips en trucs om nog beter te vissen. Natuurlijk zal er ook even gekeken worden of de kinderen wel met het juiste materiaal vissen. Op zondag 3 Juli wordt er een jeugd viswedstrijd georganiseerd.