Druk bezochte opendag Boogie Woogie

WINTERSWIJK – Zaterdag 21 mei was er weer een Openhuis in Boogie Woogie (instituut voor kunst en cultuur). Tijdens het openhuis was er weer van alles te beleven.

Het programma startte in de concertzaal met de muziektheatervoorstelling ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’. Hierna kon iedereen door Boogiewoogie lopen en alles bekijken en proberen. Het is altijd weer een mooi gezicht hoe sommige kinderen genieten van de eerste klanken uit een instrument.

Veel muziekverenigingen uit Winterswijk stonden in de hal voor alle informatie over de muziekvereniging. Excelsior stond met een hele grote constructie met een mondstuk eraan. Ouders en kinderen mochten proberen een zolang mogelijke toon te blazen op het mondstuk. Er waren openbare lessen en kon je kijken naar het nieuwe aanbod van Boogiewoogie. Nieuw zijn de proeflessen voor de cursussen beeldende kunst en ‘kunstzinnige marathon voor kids’ en de expositie waarin werk te zien is van de docenten en beeldende kunstenaars Astrid Vredegoor (schilderijen, tekeningen, etsen) en Arleen Nijman (keramiek).

Net als vorig jaar was er weer aan de voorkant van het gebouw een podium waar popbands, popkoor en andere combinaties zich hebben laten horen.

Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.