20ste Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap’ (OADK)

GROENLO – Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) wordt voor de 20de keer het ‘Open Achterhoekse Dweilorkesten Kampioenschap’ (OADK) gehouden in Groenlo. Aan het populaire festijn zullen dertig orkesten uit het gehele land deelnemen. De orkesten strijden in een tweetal klasse om de hoogste eer, de wedstrijdklasse (17 orkesten) en de leutklasse (13 orkesten). Het festival begint om 12.00 uur en de optredens van diverse dweilorkesten zullen plaatsvinden op de zeven podia: Markt (hoofd- en jurypodium), Europlein (2e jurypodium), Beltrumsestraat (3e jurypodium), Kevelderstraat, Ganzenmarkt, Goudsmitstraat en Marveld Recreatie.

Ook dit jaar valt het Dweilorkesten kampioenschap gelijktijdig met de Meikermis, is er straatvermaak voor de kinderen en volwassenen en zijn er diverse bezienswaardigheden in de vestingstad Groenlo.

De prijsuitreiking van OADK zal ongeveer om 18.30 uur plaatsvinden op de Markt in Groenlo.

In 1996 werd het kampioenschap voor de eerste keer in de binnenstad van Groenlo gehouden. Vanaf dat moment is niet alleen de bekendheid, maar ook de belangstelling voor het muzikale buitengebeuren toegenomen. De eerste winnaars van het festijn waren De Valleibloazers uit Amersfoort. Vorig jaar werd het dweilorkesten kampioenschap gewonnen door De Flierefluiters uit Sassenheim.

De toegang van het dweilorkesten kampioenschap is gratis.