Afronding kruising N18–Hamelandweg; start kruising N18-Kerkstraat bij Harreveld

OOST GELRE/ HARREVELD – Rijkswaterstaat gaat het komend weekend de afrondende werkzaamheden uitvoeren voor de reconstructie van de kruising N18-Hamelandweg bij Lichtenvoorde. De laatste werkzaamheden, die door aannemer Verhoeve Infra worden uitgevoerd, bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt en het testen van de verkeersregelinstallatie. De werkzaamheden gaan gepaard met een gedeeltelijke afsluiting van de N18. Op maandagavond 14 maart 18.00 uur is het geheel vernieuwde kruispunt vanuit alle richtingen weer open voor het verkeer.

Hinder kruispunt N18-Hamelandweg
Weggebruikers krijgen tot aan de openstelling te maken met de volgende hinder:
• De weg van de N18 naar Hamelandweg/N313 en de weg naar Lievelde zijn afgesloten tot en met maandag 14 maart 18.00 uur.
• Tussen vrijdag 11 maart 21.00 uur en zondag 13 maart 06.00 uur is de N18 voor het verkeer van Enschede richting Varsseveld bij de afrit Groenlo afgesloten. De N18 is in de richting van Varsseveld naar Enschede wel open voor verkeer.

Omleidingen staan aangegeven met gele borden.

Start aanpassing kruising N18-Kerkstraat bij Harreveld
Op maandag 14 maart start de aannemer met de reconstructie van de kruising N18-Kerkstraat bij Harreveld. Dit kruispunt wordt voorzien van een verkeersregelinstallatie. De werkzaamheden starten op maandag 14 maart en duren tot maandag 4 april. Tijdens de werkzaamheden is de afslag van en naar Harreveld (Kerkstraat) afgesloten voor alle verkeer. Het doorgaande verkeer op de N18 ondervindt geen hinder, met uitzondering van het eerste weekend in april. Van vrijdag 1 april 21.00 uur tot en met maandag 4 april 06.00 uur is de N18 slechts in één richting berijdbaar: van Varsseveld richting Groenlo/Enschede. Naar verwachting is op maandag 4 april om 19.00 uur het kruispunt weer open voor alle verkeer.

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden of onverwachte omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Achtergrond
Rijkswaterstaat gaat dit jaar een aantal kruisingen op de N18 tussen Harreveld en Lichtenvoorde reconstrueren. Het betreft de kruising van de N18 met de Hamelandweg bij Lichtenvoorde, de kruising met de Richterslaan bij Lichtenvoorde en de kruising met de Kerkstraat bij Harreveld.
De maatregelen zijn onderdeel van het programma Meer Veilig. Met dit programma verbetert Rijkswaterstaat de veiligheid van de rijkswegen door kleinere maatregelen, zoals bermbeveiliging, waarschuwingsborden en markeringen, veiligere aansluitingen, rijbanen, kruispunten, verkeerslichten en invoegstroken. De reconstructies van de kruisingen zijn aanvullend op de maatregelen die Rijkswaterstaat gaat nemen in het kader van het project N18 Varsseveld-Enschede om de veiligheid op en leefbaarheid om de N18 te verbeteren. Deze maatregelen worden vanaf eind 2016 uitgevoerd.

Meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Of kijk op www.bereikbaargelderland.nl of www.vanAnaarBeter.nl