Bedankt voor het spelen

LICHTENVOORDE – “Bedankt voor het spelen”. Hiermee eindigt het bezoek op vrijdagochtend 22 januari jl. van negen peuters en hun begeleidsters van kinderopvang Humanitas aan de derde- en vierdejaars leerlingen Zorg en Welzijn van  Marianum in Lichtenvoorde. De leerlingen van Marianum hadden voor deze ochtend in twee groepen activiteiten voorbereid voor de peuters. Dit als onderdeel van het thema: Groei en Ontwikkeling.

Door de eerste groep leerlingen werd gezamenlijk met de peuters koekjes gebakken. Het deeg was al voorbereid door de Marianumleerlingen en de peuters mochten de vormpjes uitdrukken. Daarna was er tijd om gezamenlijk thee te drinken en fruit te eten. De tweede groep leerlingen ging met de peuters knutselen, verstoppertje spelen in de vleugel van Zorg en Welzijn en tenslotte werd er nog samen gedanst. Met een zakje koekjes, knutselwerkje en rode wangen vertrokken de peuters weer richting kinderopvang.

Een week daarvoor hadden de leerlingen van Marianum al een bezoek gebracht aan  kinderopvang Humanitas aan de Waterhoen. Kinderleidster Marleen Rensing gaf uitleg over kinderopvang Humanitas, ze liet een film over Humanitas zien en er was een rondleiding door de locatie. Ook konden de Marianumleerlingen die ochtend al kennis maken met de peuters die een week later zouden komen spelen. Al met al waren het twee leerzame, maar vooral gezellige ochtenden voor zowel peuters als Marianumleerlingen.