Bewoners zorgcentrum Groenlo maken artwork voor Openluchttheater Eibergen

GROENLO/EIBERGEN – Bewoners van zorgcentrum De Molenberg in Groenlo hebben een deel van het artwork gemaakt voor het Achterhoeks Streekfestival, dat zondag 17 juli in Openluchttheater Eibergen wordt gehouden. De bewoners hebben met ondersteuning van medewerkers bekende Achterhoekse spreekwoorden en uitdrukkingen verzameld en vervolgens op houten panelen geschilderd. Kijk, deze is van mijn hand ‘Good goan en weerkomm’n'”, vertelt de 88-jarige mevrouw Bieleveld trots.

Het idee is afkomstig van Ria ter Stege. Ze werkt bij De Molenberg is tevens vrijwilliger bij het theater. ‘’Iedereen was meteen enthousiast. Het is superleuk dat de borden op het festival een prominente plek krijgen. Woonbegeleidster Minie Klein Gunnewiek heeft de bewoners geholpen. ‘’Het was zo leuk, we gaan nu ook nog samen enkele routeborden maken.” Ook bewoner Harrie Dute is enthousiast. Hij bedacht de uitdrukking ‘Waj vandaag kunt doan, mot-ie neet uutstellen’. Dinie Veen (80) vindt het typisch een uitdrukking van Dute: ‘’He kan neet stille zitten…”

Het Achterhoeks Streekfestival heeft zondag 17 juli plaats in het theater en het park  er omheen. Er zijn tachtig standhouders, veel live-muziek, foodtrucks, kunst, demonstraties en een grote speelweide voor de kinderen.

Alle informatie is te vinden op de website  www.openluchttheatereibergen.nl