Boek over ‘Villa vol verhalen’.

GROENLO – ‘Adriana’ pronkt weer in goud boven de voordeur van ‘Villa Adriana’ of nu beter bekend als het ‘Brouwersnös’ aan de Eibergseweg 1 in Groenlo . De letters werden vrijdag 21 september officieel onthuld tijdens de boek presentatie ‘Een villa vol verhalen’. De eer om de ‘gouden letters te onthullen was voor Adrian de Groen, achterkleindochter van Theo en Adriana de Groen.

“Villa Adriana in Groenlo is een huis met een verhaal. Mini Oostendorp heeft van 1950 tot 1957 in de huishouding gewerkt bij de familie De Groen en bewaart er mooie herinneringen aan. Er zijn veel meer herinneringen van mensen die in de villa hebben gewoond of gewerkt in de periode van 1909 tot heden. Al deze verhalen geven een prachtig tijdsbeeld door de jaren heen”, vertelde de schrijfster van het boek Irmgard Bomers, dochter van Mini en nicht van Jos Oostendorp. Zij overhandigde het eerste boek aan haar moeder.

De verhalen die Irmgrad vergaard heeft ze in het boekje geschreven, maar Brouwernõs is nog steeds op zoek naar mooie, unieke verhalen. Niet alleen Grolse, maar ook Achterhoekse verhalen uit het verleden, het heden en zeker ook de toekomst.

Het boek “Een villa vol verhalen” kost in de voorverkoop EUR 9,95 en is in Groenlo te bestellen bij Bruna, Boekhandel Wiegerink en Brouwersnös. Na 21 september is het boek daar te koop voor EUR 14,95 en ook online te bestellen via www.bestelmijnboek.nl en bol.com. Leden van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo ontvangen het boek gratis.