Handballers Erix H1 staan voor flinke uitdaging!

Gepubliceerd op

De oefenperiode zit erop, de handballers van Erix H1 zullen klaar moeten zijn voor het nieuwe seizoen in de Landelijke Hoofdklasse waarin ze vorig seizoen debuteerden. Dat debuut in die Hoofdklasse verliep eigenlijk beter dan verwacht want daar waar Erix dacht een zwaar seizoen tegenmoet te gaan, werd al snel duidelijk dat Erix zich probleemloos zou moeten kunnen handhaven!

Halverwege de competitie had men zich al verzekerd van nog minimaal een seizoen in de Hoofdklasse. Wel speelde Erix te wisselvallig om van een stabiel seizoen te spreken, goede wedstrijden tegen topploegen werden afgewisseld met slechte wedstrijden tegen degradatiekandidaten. Uiteindelijk resulteerde dat in een 7e plek op de ranglijst aan het eind van het seizoen, toch een prima prestatie voor de promovendus!

Doelstelling van het team van trainer/coach John Heinen is om het komend seizoen nog beter te doen en voor een top 4 plek te gaan. Dat dit een flinke uitdaging zal worden lijkt op voorhand een understatement. Daar waar de 2e teams van Artemis uit Doetinchem en Cometas uit Leeuwarden zijn gedegradeerd uit de Hoofdklasse, zijn de 1e herenteams van dezelfde clubs na degradatie uit de 2e Divisie erbij in gekomen. Tevens is Hurry-up 2 als nieuweling toegevoegd, het eerste herenteam van deze club uit Zwartemeer speelt in de Bene-Leaque, de hoogste divisie in het handbal met clubs uit Nederland en België!

Het beloofd dus een mooi maar zwaar seizoen te worden vooral ook omdat de door een knieblessure weinig spelende Martijn Woeltjes definitief gestopt is en aan de technische staf is toegevoegd. Komt nog bij dat Marco Rötter door een recente schouderoperatie zeker de eerste competitiehelft uit de running zal zijn, wat vooral in verdedigend opzicht een forse aderlating is!
Daarentegen is Pim Heutinck van H2 doorgestroomd na de hoofdmacht van Erix! Omdat de eerste 2 wedstrijden ook nog spelers om andere redenen gemist zullen worden, zal Heutinck hard nodig zijn om überhaupt een representatief team op de been te brengen. Het zal dus de eerste wedstrijden vooral overleven worden om niet gelijk achter de feiten aan te moeten lopen. Steun van het trouwe publiek zal dan ook hard nodig zijn!

Eerste wedstrijd van het seizoen is een gelijk een lastige uitwedstrijd tegen Artemis 1 uit Doetinchem. Deze wedstrijd wordt gepeeld op zaterdag 29 september om 20.30 uur in sporthal de Bongerd in Doetinchem!

Voor meer informatie: facebook.com/hverixheren1