BOVO Heren 1: "Haastige spoed……….."


Dit overbekende gezegde was gister van toepassing op het eerste mannen team van BOVO uit Aalten. Haastig en slordig spel leidde tot een hoge foutenlast. Marvin Sombroek, trainer-speler van Favorita verwoorde het goed na de wedstrijd: “indien BOVO de foutenlast iets minder had gemaakt dan was het een spannende aantrekkelijke wedstrijd geworden waarin de winnaar niet vast zou staan”.

Nick van der Bend, aanvoerder van Bovo, was het daarmee eens en benadrukte met name ook de gehaastheid. En haast leidt niet tot succes !

De eerste set was het spannendst. Bovo speelde aantrekkelijk en snel volleybal en wist Favorita onder druk te zetten. Met een ruime voorsprong moesten de “big points” gespeeld worden.

Juist daar liet Bovo het liggen. Een aantal pass en serve fouten en een aanval die buiten de lijnen werd geslagen brachten Favorita dichterbij. Na nog een serve fout werd het uiteindeljk 26-24 voor Favorita.

Daarna had BOVO eigenlijk niets meer in te brengen. Sporadisch liet het zien waartoe het in staat is, verzorgd een aantrekkelijk en spectaculair volleybal spelen.

Met name op het midden liet BOVO het blokkerend afweten. De middenaanvallen van Favorita waren meestal onhoudbaar. Slechts 1 maal wist Bovo deze af te stoppen. Via 25-17, 25-16 en 25-13 kreeg Bovo feitelijk in deze sets een pak slaag, en daarmee niet de verrassing waar het op had gehoopt om punten te pakken om aanspraak te kunnen maken op een plaats bij de eerste zes van de ranglijst.

Deze en volgende week de wonden likken en hard trainen om het op 19 maart in Harderwijk de trotse koploper VVH 1 moeilijk te maken.