Erix doet zichzelf te kort tegen nr. 2 Quintus


Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma. Ondanks het feit dat Quintus tweede staat in de competitie, wisten de heren van Erix dat het een spannende wedstrijd zou worden. De uitwedstrijd werd namelijk met één punt verschil verloren, wat voornamelijk kwam door de vele gemiste kansen.

Rond 14:45 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer deze middag. De wedstrijd tegen Quintus, die ditmaal zonder de zieke Martijn ter Bille werd gespeeld, ging van start. De heren begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een mum van tijd stond er 2-0 op het scorebord door 2 benutte penalty’s van Stijn van Zutphen. Verdedigend stonden de heren, net als de voorgaande 2 wedstrijden, redelijk goed te verdedigen. Tevens werden de aanvallen goed uitgespeeld, zoals coach John Heinen het graag wilde zien. Desondanks konden de heren van Erix geen vuist maken in de eerste helft, waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan. De ruststand, 10-11 in het voordeel van Quintus, kon voor een groot deel worden toegerekend aan de uitstekend spelende doelman van Quintus.

Gedurende de rust werd er nog maar eens op gehamerd dat de hoeken vrijgespeeld moesten worden en dat er beter moest worden gekeken naar de doelman. De achterstand van 10-11 werd omgebogen tot een voorsprong van 14-13. Vanaf dit moment bleef de wedstrijd gelijk opgaan, totdat er nog 10 minuten op de klok stond. Een 19-19 gelijke stand veranderde binnen korte tijd tot een achterstand van 19-24. De combinaties die in de eerste helft nog een aantal keren werden gemaakt, wilden de laatste 10 minuten niet meer lukken. De heren bogen het hoofd en een paar minuten later klonk het eindsignaal. Eindstand 21-25 in het voordeel van Quintus. Helaas werd de wedstrijd wederom verloren doordat de heren niet goed met de kansen omgingen.

Volgende week spelen de heren op zondagmiddag 15:55 uur tegen koploper Reehorst. Alle support is welkom, gezien het feit de heren uit Ede nog ongeslagen zijn in de competitie.