Café Doodgewoon

LIEVELDE – In november 2016 is café Doodgewoon gestart in Lievelde. Op 21 maart is de volgende avond. Café Doodgewoon staat op deze avond in het teken van euthanasie. Er wordt veel gesproken en geschreven over euthanasie, maar weten we voldoende over wat dit inhoudt? Welke overwegingen spelen een rol? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Wat moet er besproken worden met de dokter en de naasten? Hoe doe je dat zo goed mogelijk? Wat is de taak van een SCEN arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland). Al deze vragen komen aan de orde. En er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar.

Er is een informatietafel met o.a. flyers, boeken en het magazine ‘Pal voor u’. Gastspreker is huisarts Hans van der Holst, tevens kaderarts palliatieve zorg en SCEN arts

Wat is een Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden ook in de gemeente Oost Gelre te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.
Stichting Roparun sponsort de eerste drie avonden.

Meer informatie
Website: www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostachterhoek
Telefoon: 06 13 15 91 44

Volgende bijeenkomst
* 9 mei – De notaris legt uit

Wanneer? Dinsdag 21 maart 2017
Thema – Euthanasie, hoe zit het nou precies?
Waar – Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Tijd – Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00