Remko Stöteler winnaar 34ste editie van de WinterCup.

Laatste WinterCup wedstrijd in 2017 gewonnen door Ivo te Kortschot.

Na een uitermate teleurstellende vijfde wedstrijd, zo slecht dat ik er geen zinnig woord over kon schrijven, kregen de deelnemers afgelopen zondag een herkansing Wederom aan het Benedenkanaal te Eefde. Om 07:50 uur waren er acht deelnemers aanwezig aan het Benedenkanaal, helaas moesten de overige deelnemers zich afmelden, zodat we meteen over konden gaan tot de orde van de dag, loten.

Na het loten snel naar de gelote stek om op te bouwen. De wedstrijdcommissie had dit keer de stekken uitgezet aan de dode arm van het Benedenkanaal. Grootse spelbreker van vandaag kon de stevige zuidwesten wind wel eens worden, maar door de beschutting van de dijk viel het gelukkig mee Normaal in de winter zijn de aanbeten minimaal en door de wind worden deze dus nog moeilijker te zien. Opperste concentratie dus.

Om 08:30 uur klonk voor de laatste keer deze WinterCup het begin signaal, wat zou het gaan worden vandaag? Deze hele WinterCup is het al peuteren om een visje te vangen. Zou, door het flink gestegen waterpeil, de vis nu eindelijk massaal vanuit de IJssel het Benedenkanaal opgetrokken is?
Terwijl de meesten nog bezig waren met het aanvoeren van de voerplek was het Rob Beerten die in zijn eerste inzet meteen een voorn(tje) wist te verschalken. Dat geeft de burger moed. Niet veel later was het Theo Wayerdink die een voorntje wist te vangen. Was de vis dan eindelijk gearriveerd?

Na een kleine vijftien minuten wist ook Bennie Rooks een visje te vangen, net als Willy Wayerdink. Daarna werd het stil aan de waterkant. Op de hoge nummers werd geen beet meer gezien. Op de lagere nummers zag men zo nu en dan iets wat op een beet leek en geregeld waren de maden plat. Na ongeveer anderhalf uur wist Hennie Wildenborg ook een visje te vangen. Bennie Rooks en Willy Wayerdink volgden zijn voorbeeld. Niet veel later was het Ivo te Kortschot die een mooie voorn wist te vangen. En toen werd het weer stil. Na een half uur kreeg Ivo te Kortschot wederom een beet, een mooie dikke vis zat er aan de andere kant van de lijn maar doordat er gevist werd met dunne lijn ging de vis, helaas voor Ivo, er vandoor. Dat was zo ongeveer de laatste “actie” van de deze ochtend.

Helaas ook deze keer weer meerdere deelnemers zonder vis!
In totaal is er door de 8 deelnemers welgeteld 375 gram vis gevangen!!!. In vak A was dit 285 gram en in vak B 90 gram. Na vijf wedstrijden staat de teller nu op een kleine 14 kilo. We kunnen wel zeggen dat deze editie van de WinterCup in gaat als een van de slechtsten ooit!.
Maar zoals altijd wel weer een winnaar, net als de vorige editie is dit Remko Stöteler.

Klik voor meer informatie

Uitslag 6e WinterCup wedstrijd Vak A:
1. Ivo te Kortschot 120 gr. 1 pnt.
2. Willy Wayerdink 105 gr. 2 pnt.
3. Bennie Rooks 35 gr. 3 pnt.

Vak B:
1. Theo Wayerdink 55 gr. 1 pnt.
2. Rob Beerten 35 gr. 2 pnt.

Eindstand WinterCup 2016/2017 (na aftrek slechtste resultaat):
1. Remko Stöteler 3175 gr. 5 pnt.
2. Rene Molenveld 2005 gr. 7 pnt.
3. Willie Wayerdink 1580 gr. 7 pnt.

Op 12 maart gaan we een wedstrijd te vissen in de haven van Elburg. Opgeven voor deze wedstrijd, maximaal 20 personen, kan nog bij Henk Geurkink via Henk_G@visseningroenlo.nl. Let op VOL = VOL.. wil je mee, wees er dan snel bij.

Zaterdag 18 maart zullen de winnaars worden gehuldigd tijdens de jaarlijkse WinterCup prijsuitreiking. Voor deze avond moet je je wel opgeven aangezien we tijdig het warm- en koud buffet moeten bestellen. Ook leden van de GHV die niet deelnemen aan de WinterCup zijn van harte welkom. De kosten hiervoor zijn €17,50. Wil je naar deze gezellige avond, geef je dan voor 15 maart op bij Henk Migchielsen zodat hij het warm en koud buffet kan gaan bestellen.