Bron/auteur: Streekgids

Coronavirus Oost Gelre

21 mei 20.00 uur
OOST GELRE – Op de website van de gemeente Oost Gelre worden vragen van inwoners n.a.v. coronabesmetting bij medewerkers Vion Groenlo beantwoord. Klik hier voor antwoorden


6 mei 20:00 uur
Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

Daarom blijft voor iedereen gelden:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
 • Werk zoveel mogelijk thuis

Bent u ziek?

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten.

Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid?

 • Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vermijd drukte en geef elkaar de ruimte

 • Zorg dat u altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.
 • Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen.

Ook is het vanaf 11 mei onder andere weer mogelijk om de meeste contactberoepen weer uit te oefenen. Kijk voor alle maatregelen op de  website van de Rijksoverheid.

 

 

 

 

 

 


22 april 12:00 uur
De overheid heeft dinsdag 21 april vertelt hoe het nu verder gaat met de coronamaatregelen in Nederland. De belangrijkste basisregels blijven bestaan. De overheid is bang voor een nieuwe corona-uitbraak, daarom blijven de meeste maatregelen hetzelfde:
– bij verkoudheidsklachten moet je thuis blijven
– Als iemand van het gezin koorts krijgt en hoest-/ longklachten, dan moet het hele gezin thuis blijven
– Hou buiten nog altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve als je tot een gezin behoort
– Groepen van meer dan 3 personen zijn niet toegestaan, niet binnen of buiten (tenzij een gezin)
– Blijf nog altijd zoveel mogelijk thuis, ga niet samen boodschappen halen en ga niet bij elkaar bezoek, ook niet op familie bezoek
– Werk zoveel mogelijk vanuit huis

Wat wordt er wél versoepeld?
Vooral de maatregelen die over kinderen en jongeren gaan, omdat kinderen het virus minder snel overbrengen:
– De basisscholen en de buitenschoolse opvang mogen na de meivakantie gedeeltelijk weer open. Niet alle leerlingen mogen tegelijkertijd naar school. Scholen zullen ouders informeren hoe ze dat zullen doen. En bij het brengen/halen moeten ouders afstand houden tot elkaar.
– De kinderopvang en het speciaal basisonderwijs mogen vanaf 29 april weer helemaal open.
– Het voortgezet onderwijs mag na 01 juni open, maar alleen als iedereen daar 1,5 meter afstand houdt.
– Kinderen tot 12 mogen buiten gezamenlijk sporten/ trainen vanaf 29 april
– Jongeren van 13 tot 18 jaar mogen ook gezamenlijk buiten sporten vanaf 29 april, maar alleen met 1,5 meter afstand
– Alle evenementen worden afgelast tot in ieder geval 01 september, ook alle sportwedstrijden
– Verder blijven de maatregelen behouden tot 20 mei, dus horeca, musea, kappers en andere gelegenheden blijven nog dicht.


02 april 1545 uur
Gemeentehuis vandaag gesloten


27 maart 19:03 uur
Boa’s en politie handhaven op naleven maatregelen


23 maart 19:30 uur
Aangescherpte maatregelen om het coronavirus
Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:
Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 1 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.
Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.

Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen.
Casino’s vallen vanaf nu onder dezelfde maatregel als eet- en drinkgelegenheden en sluiten per 24 maart 2020.

Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.

Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
Markten zijn hiervan uitgesloten omdat deze op sommige plekken in het land een essentieel onderdeel van de voedselketen zijn. Wel moeten gemeenten en marktmeesters kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat voldoende afstand gewaarborgd is.

De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.
Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht.


22 maart 21:30 uur
Light the sky
GROENLO –  Onder het motto; ‘Light the sky’ waren er zondagavond, tussen 20.00 en 20.30 uur zes lichtbundels te zien boven Groenlo. De lichtbundels waren speciaal voor alle mensen die strijden tegen het corona virus.


21 maart 18:30 uur
Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap Groenlo afgelast
In verband met het Coronavirus, de genomen maatregelen en de gevolgen hiervan, heeft het bestuur van het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap besloten de 25ste editie van het kampioenschap op Hemelvaartsdag 21 mei 2020 niet door te laten gaan. Lees meer …


20 maart 14:05 uur
Inwoner van de gemeente Oost Gelre besmet met het coronavirus
Bij een inwoner van de gemeente Oost Gelre is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. De patiënt verblijft momenteel in isolatie. lees meer …


18 maart 13:26 uur
Spiegelingen
Het bijzondere bevrijdingsspektakel ‘Spiegelingen’ heeft wegens het coronavirus de voorbereidingen voor de voorstellingen op 5 mei gestaakt. Lees meer …


18 maart 11:40 uur
Applaus voor de ‘zorg’
GROENLO/LANDELIJK – Dinsdagavond werd in Nederland om 20:00 uur geapplaudisseerd als dank aan artsen, verpleegkundigen en anderen uit de zorg, die dag in dag uit mensen met het coronavirus helpen. Aan het Laantje van Lasonder/Morgenzonstraat in Groenlo hangt een vlag aan de schutting waarop het de ‘Dank je wel’ nog eens wordt benadrukt.


maart 15:35 uur
Raadsvergadering gecanceld
Vanwege het coronavirus heeft het presidium van de gemeente Oost Gelre besloten dat de openbare raadsvergadering van vanavond (17 maart) niet doorgaat. “We nemen hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht. Daarnaast staan er geen zwaarwegende onderwerpen op de agenda van vanavond”. Ook de raadscommissie van dinsdag 31 maart gaat niet door.


16 maart 09:33 uur
Aanvullende maatregelen i.v.m. coronavirus voor onderwijs, horeca, sport
Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Kijk hier voor de aanvullende informatie


15 maart 19:14 uur
PT Robin fitness gym in Groenlo sluit zijn deuren tot maandag 6 april.


15 maart 18:54 uur
De overheid heeft i.v.m. het Coronavirus aanvullende maatregelen genomen. Scholen en kinderdagverblijven sluiten t/m maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.


15 maart 18:38 uur
Vandaag heeft het kabinet besloten om vanaf heden de deuren van alle scholen te sluiten. Dat leidt nu dus ook tot een definitieve maatregel bij de Grol. Er zijn geen trainingen en wedstrijden tot en met 31 maart 2020. Het sportpark blijft gesloten.


15 maart 16:33 uur
De NOS meld op haar website dat alle scholen in Nederland vanaf maandag dicht gaan. Dit om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een en ander zal in een persconferentie om 17.00 uur duidelijk worden. Lees meer


15 maart 15:40 uur:
Corona overleg trainingen bij s.v. Grol
Lees meer …


15 maart 15:10 uur
Marianum sluit gedeeltelijk haar deuren
Het Marianum college met locaties in Groenlo en Lichtenvoorde sluit haar deuren aanstaande maandag voor alle klassen 1 tot en met 3, havo 4 en vwo 5. De school is wel open voor examenleerlingen.


15 maart 13:15 uur
Corona-virus Het Doek
Tot nadere berichtgeving worden alle voorstellingen van filmhuis Het Doek opgeschort. Tot onze spijt menen we alle filmvertoningen van Het Doek, zowel in Lichtenvoorde als in Groenlo, tot nader order op te moeten schorten. We koppelen hier geen ‘einddatum’ aan, omdat we niet weten hoelang de Covid-19 maatregelen blijven duren. Zodra we de filmvertoningen weer opstarten, sturen we daarover een nieuwsbrief en maken we dit bekend via onze website, www.hetdoek.nl


14 maart 21:00 uur
Het Graafschap College sluit leslocaties vanaf 16 maart
Actuele ontwikkelingen in onze veiligheidsregio (Noordoost-Gelderland), en wereldwijd, zijn voor ons de aanleiding om een aantal extra maatregelen te treffen. Het college van bestuur heeft vandaag het volgende besluit genomen. De hieronder vermelde extra maatregelen gaan in op maandag 16 maart en gelden in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. Klik voor meer informatie


14 maart 13:08 uur
Noodverordening afgekondigd
“Het coronavirus is het gesprek van de dag, ook in de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Het komt er nu op aan dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en de maatregelen echt serieus neemt. Alleen dan lukt het ons om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.” Een oproep van Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Eerder vanmiddag is door minister Bruins van Medische Zorg en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid, een aanwijzing gegeven aan alle veiligheidsregio’s. Om uitvoering te geven aan deze aanwijzing is door de voorzitter van de Veiligheidsregio NOG een noodverordening afgekondigd. Hierdoor zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheidsregio NOG in de periode van 13 maart 20.00 uur tot en met 31 maart 2020 verboden. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. En voor samenkomsten in gebouwen ten behoeve van religieuze bijeenkomsten. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op en is strafbaar.

Lees de noodverordening


14 maart 12:59 uur
Grolse Boys
Ook het Wilgenpark van de Grolse Boys gaat in verband met het coronavirus voorlopig op slot. We volgen de adviezen van de KNVB en de overheid op. Er wordt dus niet gevoetbald of getraind. We wachten even de ontwikkelingen af en beslissen dan in de loop van de week hoe we verder gaan.


14 maart 12:57 uur
Taste Live met vandaag met the BREE is gecanceld i.v.m. Corona
Vandaag om 22:00 uur
Rockcafe Taste in Groenlo

Meer info


13 maart 14:46 uur
Karate Mu-Chin Groenlo
In navolging van het meest recente advies van het NOC*NSF ziet Karate Mu-Chin zich genoodzaakt om trainingen in ieder geval tot en met 31 maart op te schorten.


13 maart 13:02 uur
Geen trainingen en wedstrijden tot nader order bij Longa ’30
Door de KNVB is besloten dat al het voetbal tot en met 31 maart 2020 wordt afgelast. Het hoofdbestuur van Longa ’30 neemt dit advies over. Concreet houdt dit in dat er tot nader order geen trainingen en wedstrijden plaatsvinden op Sportpark De Treffer! Ook is de accommodatie voorlopig volledig gesloten.

Aankomende zaterdag komt het bestuur bij elkaar om de situatie en maatregelen opnieuw te bespreken. Per week wordt in de gaten gehouden wat de status is en wat de eventuele gevolgen zijn.


13 maart 12:12 uur
De Mattelier gesloten
Als gevolg van alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus heeft het bestuur en directie van De Mattelier besloten om vanaf 12:00 uur vrijdagnmiddag alle activiteiten en bijeenkomsten in de Mattelier tot en met 31 maart te annuleren en haar deuren tot en met die datum te sluiten.

Voor vragen kun je mailen naar info@demattelier.nl


13 maart 11:36 uur
De mode zondag die op 22 maart wordt gehouden is ook afgelast. Deze zou plaatst vinden in de binnenstad van Groenlo.


12 maart 23:42 uur
Volleybal Vereniging Grol
De Nevobo heeft tot 31 maart de competitie afgelast. Alle competitiewedstrijden, bekerwedstrijden en toernooien voor senioren, junioren en CMV leden worden afgelast. De Nevobo heeft Volleybal Vereniging Grol geadviseerd om trainingen en bijeenkomsten te annuleren. “Tot 31 maart zullen wij daarom ook alle trainingen annuleren”.


12 maart 23:40 uur
Vintage Motocross Club Nederland
In verband met het corona virus en de daaruit voortkomende maatregelen houden wij de actuele situatie goed in de gaten. Daarnaast zullen aanbevelingen van o.a. het RIVM als ook de KNMV worden meegenomen.

De VMCN heeft ook veel deelnemers uit Brabant waarvoor momenteel vanuit de overheid wordt verzocht om thuis te blijven. De huidige maatregelen gelden momenteel in ieder geval tot aanstaande maandag. Afhankelijk van de maatregelen die hier na maandag op volgen wordt er een beslissing genomen over onze eerste VMCN-wedstrijd op zondag 22 maart aanstaande in Lichtenvoorde.

Aanstaande dinsdag zal MACL Lichtenvoorde in samenspraak met de KNMV en de VMCN een besluit nemen over het wel/niet doorgaan van deze wedstrijd.


12 maart 23:38 uur
Jumbo Bennink Lichtenvoorde annuleert ruilmiddag
De ruilmiddag bij De Treffer in Lichtenvoorde wordt gecanceld vanwege alle adviezen omtrent het Corona virus. Een latere datum zal nog bekend gemaakt worden.

Klik voor meer informatie


12 maart 23:34 uur
Dressuur & PSC Voorjaars Jumping geannuleerd
De maatregelen tegen verspreiding van het Corona-virus hebben ook invloed op de wedstrijdkalender van Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Naar aanleiding van de landelijke persconferentie vanmiddag, waarbij evenementen met meer dan 100 mensen bij elkaar verboden worden, hebben we de PSC Voorjaars Jumping van volgende week (20 t/m 22 maart) geannuleerd.

De dressuurwedstrijd van dit weekend wordt ook afgelast op verzoek van de KNHS. Iedereen in Nederland met verkoudheidsklachten, keelpijn of een kuchje moet thuisblijven en sociale contacten mijden. Deze maatregelen, aangekondigd door het kabinet, gelden in ieder geval tot het einde van de maand maart.

www.psclichtenvoorde.nl


12 maart 23:29 uur
Voorstellingen Dito afgelast

Dito heeft besloten om vanwege het corona virus de voorstellingen niet door te laten gaan. “Wij vinden dat natuurlijk zeer spijtig en zijn al maanden hard aan het repeteren. Mocht je kaartjes hebben gekocht dan blijven deze natuurlijk geldig tot een nader te bepalen datum”.

Voor vragen www.dito-groenlo.nl. Klik hier voor meer informatie


12 maart 23:26 uur
Handbal Vereniging Grol
Handbal Vereniging Grol neemt het advies van NHV over. Tot en met 31 maart alle wedstrijden, trainingen, toernooien en wedstrijden afgelast.


12 maart 22:00 uur
Aanvullende maatregelen i.v.m. coronavirus
Het kabinet kondigde vandaag aanvullende maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze aanvullende maatregelen zijn onder andere:

 • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

Alle maatregelen leest u op de site van de Rijksoverheid(externe link). Deze maatregelen blijven in ieder geval t/m 31 maart van kracht. Verder blijven de al eerder genoemde hygiënemaatregelen belangrijk:

 • was je handen regelmatig en goed(externe link);
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes;
 • schud geen handen;
 • houd afstand.

12 maart 21:30 uur
Trainingen, wedstrijden en grote bijeenkomsten s.v. Grol gaan niet door
GROENLO/LANDELIJK – In verband met bestrijding tegen het Corona-virus en op advies van de RIVM en de KNVB heeft ook s.v. Grol alle trainingen, oefenwedstrijden, wedstrijden en grote bijeenkomsten afgelast tot en met 31 maart.

Ook de Fancy Fair voor aankomend weekend, die gehouden zou worden tijdens de wedstrijd Grol 1 – Losser 1, is afgelast.


12 maart 20:15 uur
LVG Groenlo
GROENLO – In navolging van de maatregelen die de overheid vandaag heeft genomen i.v.m. het coronavirus Heeft het bestuur van Lopers Vereniging Groenlo (LVG) besloten alle activiteiten tot en met 31 maart af te lassen. Dit betekent dat er vanaf heden geen trainingen meer zijn.


12 maart 17:03 uur
NLDoet
Met pijn in ons hart roepen wij deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten op zaterdag 14 maart uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden wij het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. Lees ons volledige bericht hierover via: https://www.oranjefonds.nl/oproep-stel-nldoet-activiteiten-uit

Heb je meldingen die te maken hebben met het coronavirus? Geef het ons door.