Cultuur in de Wijk in regio Zieuwent/ Mariënvelde

Theater en dialect in parochiehuis Zieuwent op dinsdag 31 mei

ZIEUWENT – Vele herinneringen kwamen boven tijdens de startbijeenkomst van Cultuur in de Wijk op 16 maart jl. in De Boog in Mariënvelde. De Oudheidkundige Vereniging Zuwent liet foto’s en films te zien van Mariënvelde en Zieuwent in het verleden.
Ook de tweede activiteit, in het parochiehuis in Zieuwent op dinsdagmiddag 12 april, maakte de tongen los. De Stichting Boerengoed demonstreerde oude agrarische voorwerpen uut ut veur – en achterhuus. Boerengoed verzamelt, conserveert en herstelt cultuurhistorische zaken op het gebied  van landbouw. Dankzij de stichting zijn er in  de afgelopen jaren al veel voorwerpen, werktuigen en machines voor de ondergang behoed en weer in ere  hersteld. De middag werd schitterend aan elkaar gepraat door presentator Jan Breukelaar uut ‘Lintel’, die vele verhalen boven tafel wist te krijgen waarbij humor een belangrijke factor was.

Theater en dialect
De oude verhalen en herinneringen zijn een inspiratiebron geweest voor het uitwerken van kleine toneelscènes. Dinsdagmiddag 31 mei, aanvang 14.00 uur, worden de sketches uitgevoerd in het parochiehuis in Zieuwent.  Hieraan wordt meegewerkt door de lokale toneelvereniging ‘Semper Avanti’. Extra onderdeel van het programma is een bijdrage van de Dialectkring Achterhook en Liemers met gedichten en verhalen.

De middag is gratis toegankelijk voor alle senioren uit de gemeente Oost Gelre en m.n. senioren uit de regio Zieuwent- Mariënvelde worden van harte uitgenodigd om te komen. Iedereen is van harte welkom, dus ook senioren die geen lid zijn van een ouderenbond.

Meer informatie:
Harry ten Brinke
tel. 06 484 565 52
harry@boogiewoogie.nl

Foto: PR
Foto: PR