Drie onderscheiding bij de Brandweer

GROENLO/LICHTENVOORDE – Burgemeester Annette Bronsvoort heeft zaterdag 26 november koninklijke onderscheiding uitgereikt aan drie brandweermannen.

Patrick Eskes en Henk Mellendijk uit Groenlo en Eric Lefering uit Lichtenvoorde. Zij ontvingen de onderscheiding ter gelegenheid van hun officiële afscheid van de brandweer. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer Oost Gelre. Allen zijn gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hieronder volgt een opsomming van hun vrijwillige werkzaamheden.

Patrick Eskes, 55 jaar wonende te Groenlo, van 1988 tot heden lid vrijwillige brandweer
Op 1 september 1988 wordt hij als aspirant brandwacht aangesteld bij de brandweer in Groenlo. In januari 1991 wordt hij bevorderd tot brandwacht en in januari 1992 volgde de bevordering tot brandwacht 1e klasse. Daarna hoofdbrandwacht. Na bevorderingen tot onder brandmeester, wordt hij in 2010 brandmeester. Hij is tevens instructeur en oefenleider. Tevens is hij actief en gemotiveerd brandweervrijwilliger en heeft naast zijn functie als bevelvoerder zich ingezet bij brand- en rampenbestrijding.

Henk Mellendijk, 55 jaar, wonende te Groenlo, van 1988 tot heden lid vrijwillige brandweer
Op 1 september 1988 wordt hij als aspirant brandwacht aangesteld bij de brandweer in Groenlo. Op 1 januari 1991 wordt hij bevorderd tot brandwacht en in januari 1992 wordt hij bevorderd tot brandwacht 1e klasse. Na bevordering tot hoofdbrandwacht, doorloopt Henk nog de nodige gezamenlijke trainingen en oefenavonden. Ook hij is een actief en gemotiveerd brandweerman die 28 jaar heeft deelgenomen aan inzet bij brandbestrijding en ongevallen.

Eric Lefering, 54 jaar, wonende te Lichtenvoorde, van 1985 tot heden lid vrijwillige brandweer.
Op 1 september 1985 wordt hij aangesteld als aspirant brandwacht bij de post Lichtenvoorde. In 1987 volgt bevordering in de rang van brandwacht en in 1989 brandwacht 1e klasse. Op 1 januari 2010 word de heer Lefering hoofdbrandwacht. Eric blijft trainingen volgen om zijn vakkennis en specialismen hulpverlening op peil te houden. Hij is al die jaren een actief en een veel inzetbaar brandweerman bij incidenten.

Sinds 2010, na de invoering Nieuwe Wet op de Veiligheidsregio’s zijn alle drie brandweermensen in dienst gekomen van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, cluster Brandweer Achterhoek Oost.