Nieuwe wielercomplex na jaar nieuwbouw nu gereed:

Stofwolk houdt open huis

EIBERGEN – De metamorfose kan haast niet groter. Iedereen die het vroegere sportcomplex van wielervereniging De Stofwolk kent, kijkt de ogen uit bij de aanblik van de nieuwe accommodatie. Een modieus clubhuis dat van alle gemakken is voorzien met meerdere trainingsfaciliteiten voor diverse disciplines uit de wielersport. De Stofwolk houdt de komende weken open huis in de vorm van drie ‘open trainingen’. Waarbij wielerliefhebbers nader kunnen kennismaken met de wielersport.

“En wie niet wil meefietsen, maar gewoon een blik in de keuken wil werpen, is ook van harte welkom”, aldus voorzitter Marcel Meijer.
Bij De Stofwolk zijn ze trots op het eindresultaat. Het vorige clubhuis bijvoorbeeld was ruim een kwarteeuw oud en rijp voor de slopershamer. “We hebben deze nieuwbouw weten te realiseren dankzij de goede samenwerking met de gemeente Berkelland en de provincie Gelderland”, vertelt voorzitter Meijer. “Vanaf nu zijn het onze vrijwilligers die het onderhoud voor hun rekening nemen.”

Ruim een jaar lang is er gewerkt aan het wielercomplex. En het trekt intussen bekijks vanuit het hele land. “Clubs komen van heinde en verre om hier poolshoogte te nemen hoe we het hebben aangepakt. Naar het schijnt zijn wij met deze multidisciplinaire aanpak uniek in Nederland”, vertelt de preses.

Want waar het wielercomplex van De Stofwolk vooral in uitblinkt, is z’n veelzijdigheid. Behalve dat de wieler- en skeelerbaan van een nieuwe laag goedlopend asfalt is voorzien, zijn er op het binnenterrein meerdere trainingsparcoursen uitgezet, waarop zowel veldrijders als mountainbikers volop kunnen werken aan hun techniek. Met een aantal erg uitdagende hindernissen. Ook is het complex voorzien van goede verlichting zodat er in het winterseizoen ook in de avonduren veilig kan worden getraind.

Maar de accommodatie is nu klaar. Marcel Meijer: “Als laatste moesten we nog twee bruggen plaatsen. Die zijn recent geïnstalleerd. Aanleiding voor ons om open huis te houden. Iedereen mag een kijkje komen nemen. En kan dus zelfs meefietsen. Of het nu gaat om wielrennen op de weg, veldrijden of mountainbiken.”

De open avonden worden gehouden op 30 november, 7 en 14 december. “De nieuwe kantine is die avond tot circa 22.30 uur open en er is gelegenheid om te douchen. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen mag dus gebruik maken van onze faciliteiten.” De open trainingen duren van 19.00 tot 21.00 uur.