Expositie keramiek in de Stadsboerderij Grolle

“Werken met keramiek is een grenzeloze hobby, je raakt nooit uitgeleerd”

GROENLO – Creatief is Iet Pothof altijd geweest. In haar kinderjaren mocht ze haar vader al helpen, die een juwelierszaak had in Groenlo. Haar ouders hebben haar altijd gestimuleerd in haar creativiteit. Iet is een geboren Grolse, maar 48 jaar lang weggeweest uit Groenlo. Sinds 2007 woont ze weer in Groenlo. Met haar collectie keramiek exposeert ze in de Stadsboerderij Grolle tot eind juli 2016.

Veertig jaar geleden volgde Iet de eerste cursus op het gebied van keramiek. Ze weet het nog precies, “Scheppende handen” in Hengelo. “De term keramiek is in wezen een verzamelnaam voor alle producten die van klei worden gebakken. Werken met klei is oneindig. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Ik heb ook uitstapjes gemaakt naar andere creatieve hobby’s, maar ik kom altijd weer terug bij keramiek. Ik pas verschillende stook- en glazuurtechnieken toe. Voor de kenners onder ons: naast het elektrisch stoken gebruik ik ook het raku-stoken. Ik doe veel inspiratie op in mijn dagelijkse leven, de dingen die ik meemaak, de dingen die ik om me heen zie. Ik bezoek regelmatig een museum of een expositie. Kijken naar kunst van anderen werkt voor mij altijd stimulerend. En ik ga nog altijd naar cursus, want je raakt nooit uitgeleerd,” aldus Iet.

Werken met klei is een inspirerend proces vol verrassingen

Het werk van Iet kan worden ingedeeld in vier thema’s; dieren, bloemen, beelden en objecten. Het varieert van kleurrijk tot ingetogen, afhankelijk van het onderwerp. Thuis heeft ze een eigen atelier. Iet werkt voor zichzelf. Ze is gehecht aan haar keramieken. Wanneer ze stukken uit haar collectie verkoopt, wil ze graag weten bij wie het terecht komt en waar het komt te staan. Soms werkt ze in opdracht, maar dat is heel sporadisch. De expositie in de Stadsboerderij Grolle geeft een mooi overzicht van het werk van Iet. Van alle vier thema’s laat ze stukken zien, waaronder diverse kleurrijke keramieken. Ook ligt er een fotoboek van alle werken, die bij haar thuis staan.

De Stadsboerderij Grolle is geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Het adres is Notenboomstraat 15 in Groenlo. De toegangsprijs is 2 euro per persoon, maar daarvoor krijgt u ook een rondleiding aangeboden en een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl. U kunt ons ook vinden op Facebook.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Garstenveld, beheerder Stadsboerderij Grolle
Tel.: 0544 – 468729 of 06-10861602
Notenboomstraat 15
7141 AB GROENLO