Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal nog drie jaar door

VARSSEVELD – Ponyruiters in de regio Achterhoek en daarbuiten kunnen zich deze zomer opnieuw opmaken voor de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal. Na drie succesvolle edities hebben Bert van Kooten en zoon Stefan van Anemone Horse Trucks in Scherpenzeel de sponsoring met drie jaar verlengd. De competitie start in juli en sluit op zondag 18 september met de finales op het hoofdterrein van het druk bezochte Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld.

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is ontstaan met het idee om de ponyspringsport op regionaal niveau een extra impuls te geven en dat sprak Van Kooten direct aan. “De jeugd is ontzettend belangrijk en moet je stimuleren om zich te ontwikkelen tot goede opleiders van paarden. In de toekomst kan daar nog wel eens een tekort aan ontstaan en als dat gebeurt, zal Nederland lang niet meer zoveel goed afgerichte paarden kunnen exporteren als nu”, vertelt Bert van Kooten.

Anemone Horse Trucks sponsort veel in hippisch Nederland. Naast talrijke paardenevenementen ondersteunt Van Kooten al elf jaar het JongKWPN, maar ook de Masterclass Tuigpaarden en dit jaar voor het eerst het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. “Voorwaarde is wel dat het sponsorgeld daar terecht komt waar het hoort en dat we er een goed gevoel bij hebben. De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal voldoet daar op alle fronten aan.”

Voor de winnaars van de kleine bokaal (klasse L) en de grote bokaal (klasse M, Z en ZZ) liggen er geldprijzen van respectievelijk 100 en 150 euro klaar en een deken van Anemone Horse Trucks. De nummers twee en drie krijgen naast een goed gevulde envelop een zadeldekje van de sponsor.

Het selectieproces is dit jaar wel gewijzigd. Er zijn dit jaar vijf selectiewedstrijden: Ruurlo (16 juli), Winterswijk (30 juli), Hummelo (21 augustus), Haaksbergen (4 september) en Dinxperlo (10 september). De winnaars van de klasse L tot en met ZZ zijn direct geplaatst voor de finales. Dat geldt verder ook voor alle nummers twee in de klasse L voor D/E-pony’s en de klasse M voor C/D/E-pony’s. Heeft iemand zich al gekwalificeert, dan schuift het startbewijs door naar de de volgende in de uitslag. De ponyruiters dienen zich te kwalificeren in de hoogste klasse waarin ze uitkomen.

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal klasse M-Z-ZZ werd vorig jaar gewonnen door Cejay Joosten, hier met Bert van Kooten. Foto: PR
De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal klasse M-Z-ZZ werd vorig jaar gewonnen door Cejay Joosten, hier met Bert van Kooten. Foto: PR