Expositie kunst Galerie Wij in Stadsboerderij Grolle

GROENLO – Amateurkunstenaars, die verbonden zijn aan de Galerie Amateurkunst Achterhoek, beter bekend als Wij, exposeren gedurende de maanden juni en juli in de Stadsboerderij Grolle. Zeven kunstenaars laten hun werken zien. De expositie is bijzonder van karakter, vooral door de veelzijdigheid en afwisseling. U kunt genieten van uiteenlopende kunstvormen zoals schilderijen, keramiek, steenbewerken en panelen en objecten van Tiffany glas
.
Schilderijen waar mensen blij van worden
Een rondje langs de kunstenaars, van wie werken geëxposeerd worden, leert ons dat zij allemaal al jaren hun hobby vinden in de creativiteit. Het werken met verschillende materialen, het toepassen van verschillende technieken en een uitdaging niet uit de weg gaan, heeft geresulteerd in bijzondere werken. Zoals de schilderijen van Ans te Lintelo. Schilderen is haar grootste hobby, ze houdt van kleurrijke tinten, zoals de heldere basiskleuren rood, oranje en geel. Het abstracte schilderen heeft haar hart gestolen. Een city-trip naar het Spaanse Sevilla heeft haar geïnspireerd tot een nieuwe serie doeken. Joke Meulenbeek is in 1987 met schilderen begonnen, aanvankelijk met stillevens. Zij werkt met acrylverf op doek en verwerkt verschillende materialen in haar schilderijen, zoals papier, zand en stof. Zij gaat graag nieuwe uitdagingen aan en houdt van experimenteren. Schilderen met acryl en mixed media, dat is de specialiteit van Anny Scharenborg. Zij is al vele jaren actief en past in haar werk meerdere technieken toe. Anny vindt het geweldig wanneer haar schilderijen de mensen kunnen boeien, waar mensen blij van worden.

Kunst met een knipoog
Wandelen in de natuur en foto’s maken van bijzondere situaties, stillevens, dat is wat Thea Geelink inspireert in haar werk. Zij maakt abstracte natuurschilderijen en glaskunst. Al op de basisschool was tekenen haar favoriete vak. Marietje Hooch Antink is vier jaar geleden begonnen met steenbewerken. Zij werkt graag met speksteen. Het geeft haar veel voldoening om stap voor stap een beeld tot stand te brengen, door te raspen, te vijlen en te schuren. Na jaren geschilderd te hebben heeft Anne Pijnappel de overstap gemaakt naar keramiek en hiervoor volgt ze lessen bij een keramiste. Anne vindt het een uitdaging om in haar beelden een kwinkslag te verwerken, kunst met een knipoog, dat is helemaal haar ding. Pieter van Eijck is aanvankelijk begonnen met tekenen en daarna schilderen met olieverf.

Ook heeft hij gewerkt met de techniek nat in nat schilderen. Na jaren van schilderen zocht hij een nieuwe uitdaging en die vond hij in het werken met Tiffany glas. Zijn ervaring als schilder gebruikt hij voor het maken van de schetsen.

Hoe afwisselend, veelzijdig en onderling verschillend deze kunstenaars ook zijn, één ding hebben ze gemeen. En dat is het enthousiasme, het willen delen van hun hobby met elkaar en met anderen. Zij noemen zich geen grote kunstenaars, maar zij maken wel prachtige werken. En dat laat deze expositie zien. U mag het niet missen.

De Stadsboerderij Grolle is geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Het adres is Notenboomstraat 15 in Groenlo. De toegangsprijs is 2 euro per persoon, maar daarvoor krijgt u ook een rondleiding aangeboden en een kopje koffie, thee of een glaasje fris.

Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl. U kunt ons ook vinden op Facebook.