Fameuze Weihnachtsoratorium van Bach in Werenfriduskerk

ZIEUWENT – Dat wat de Mattheus is voor de passietijd is het Weihnachtoratorium voor de kersttijd. Stichting Paaspop Klassiek gaat opnieuw de uitdaging aan om dit meesterwerk van Bach te presenteren op de manier waarop in de afgelopen jaren de Johannes- en Mattheüspassion zijn gespeeld en gezongen. In samenwerking met de organisatie van PaasPop zal de Werenfriduskerk in concertsfeer worden gebracht. Close-ups van de musici op grote videoschermen doen in combinatie met lichteffecten het muzikale kerstverhaal dat Bach schreef in 1734 ter ondersteuning van de kerstvieringen in de Thomaskirche in Leipzig, nog intenser beleven.

Het Weihnachtsoratorium is een muziekwerk dat bestaat uit zes cantates die elk een deel van het gehele kerstverhaal vertellen: van de cantate voor eerste kerstdag tot en met de cantate voor de dag van Driekoningen op 6 januari. Een cantate was het belangrijkste muziekwerk in een kerkelijke eredienst.

Klik voor meer informatie

Op vrijdagavond 19 december om 19.30 uur brengt Vocal Ensemble Ex Arte met barokorkest Concerto Barocco en vier jonge solisten het fameuze muziekstuk tot uitvoering. Het geheel staat onder leiding van dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde. Engel wil het Weihnachtsoratorium op een authentieke wijze laten klinken. Het orkest gebruikt daarvoor authentieke instrumenten: violen met darmsnaren en hobo’s uit die tijd.

Entreekaarten à 32,50 euro zijn onder meer te bestellen via de website van Paaspop Klassiek. Om even helemaal uit de hectiek van de voorbereidingen op Kerstmis te ontsnappen biedt de organisatie PaasPop Klassiek voorafgaand aan de uitvoering een arrangement à 75 euro aan. U wordt getrakteerd op een Italiaans diner bij het naastgelegen Het Witte Paard.